Google ukida podršku za prvu generaciju Chromecasta

Za Googleov prvi Chromecast nema više softverskih ili sigurnosnih ažuriranja što je Google tiho ukinuo krajem travnja, kada je zadnji put ažurirana stranica za podršku

Tomislav Stanković četvrtak, 1. lipnja 2023. u 06:00
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Iako ga Google baš i nije redovito ažurirao jer je najnovije ažuriranje objavljeno prošlog studenog bilo prvo ažuriranje objavljeno u više od tri godine ne može se reći da je ova vijest posebna novost, prenosi 9to5Google.

"Podrška za Chromecast (1. generacija) je završila, što znači da ti uređaji više ne primaju softverska ili sigurnosna ažuriranja, a Google ne pruža tehničku podršku za njih. Korisnici mogu primijetiti pad performansi.", navedeno je na dnu stranice za podršku.

Iz navedenog se može zaključiti da preostali Chromecasti prve generacije neće odmah prestati raditi, ali će im slabiti performanse kako se ekosustav novijih uređaja bude razvijao.

S obzirom da novi Chromecast donosi podršku za Google TV i uz to ima daljinski korisnici prve generacije će prije prijeći na njega nego osjetiti pad performansi na "staroj" verziji.