HyperPixel zaslon visoke rezolucije za Raspberry Pi

Tvrtka Pimoroni predstavila je HyperPixel 4.0 Square 4-inčni IPS zaslon visoke rezolucije namijenjen Raspberry Pi minijaturnim računalima koji se prodaje s cijenom od 79 američkih dolara

Matija Pavlić ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 10:00

Tvrtka Pimoroni predstavila je HyperPixel 4.0 Square zaslon visoke rezolucije koji je specifično namijenjen minijaturnim računalima kao što je Raspberry Pi.

Prema imenu zaslona moguće je zaključiti da se radi o inačici HyperPixel 4.0 modela kvadratnog oblika. Riječ je o 4-inčnom IPS zaslonu s rezolucijom od 720 x 720 piksela koji je sposoban za prikaz 18-bitne boje (262.144 boja) te ima osvježenje od 60 Hz.

Zaslon je kompatibilan s modelima Raspberry Pi računala koja imaju 40-pinski priključak. Zaslon se na SBC spaja putem DPI-a (Parallel Display Interfacea), a ne putem SPI priključka koji se obično koristi za manje zaslone.

GPIO header dostupan je radi spajanja s većim Raspberry Pi modelima. HyperPixel 4.0 Square sadrži i kapacitivni zaslon na dodir (inačica bez ove značajke stoji 10 dolara manje) te se prodaje s cijenom 79 dolara.