Idući Apple Watch s tipkama osjetljivima na dodir

Budući Apple Watch bi trebao doći s ponešto izmijenjenim tipkama, umjesto dviju fizičkih trebao bi imati dvije tipke koje koriste haptičku povratnu vezu putem tehnologije Taptic Engine

Matija Pavlić nedjelja, 10. lipnja 2018. u 13:00

Internetska stranica Fast Company iznosi detalje o idućoj inačici pametnog sata Apple Watch. Ona bi prema pisanju spomenute internetske stranica trebala donijeti promjene što se tiče tipki koje se nalaze na satu.

Umjesto dosadašnje dvije fizičke tipke nova inačica Apple Watcha bi trebala imati dvije tipke bazirane na haptičkoj povratnoj informaciji (dolazi do vibriranja kada korisnik dodirne tipku).

Kruna budućeg Apple Watcha će se i dalje moći fizički rotirati kako bi se korisnik mogao kretati kroz sadržaj na zaslonu, no kod pritiska na krunu i sekundarnu tipku doći će do simulacije dodira putem tehnologije koju je Apple nazvao Taptic Engine (spomenuta haptička povratna veza).

Riječ je o dizajnu tipki koji se prvi put pojavio kod Home tipke u slučaju iPhone 7 i iPhone 7 Plus pametnih telefona, a bit će implementiran kako bi pospješio vodootpornost budućeg Apple Watcha, omogućiti ugradnju baterije većeg kapaciteta kao i nekih drugih komponenti.

Apple radi i na opciji putem koje bi vrhovi tipki poslužili kao senzori za bilježenje biometrijskih podataka korisnika. U Fast Companyju napominju kako bi se Apple Watch s Taptic Enginom trebao na tržištu pojaviti najkasnije tijekom iduće godine.