Novi Kindle Paperwhite je vodootporan te tanji i lakši od prethodnika

Amazon je predstavio novu inačicu čitača elektroničkih knjiga Kindle Paperwhite koja donosi otpornost na utjecaje vode, 8 GB interne memorije te manju težinu i debljinu u odnosu na prethodnike

Matija Pavlić srijeda, 17. listopada 2018. u 06:00

Amazon je predstavio novu inačicu svojeg Kindle Paperwhite čitača elektroničkih knjiga baziranog na E-Ink tehnologiji.

U odnosu na prethodne inačice iz Kindle Paperwhite serije model za 2018. godine donosi jednu važnu novost, sadrži IPX8 certifikat koji ga čini otpornim na utjecaje vode (sat vremena može biti uronjen na dubinu od 2 metra bez ikakvih posljedica ukoliko se radi o slatkoj vodi).

Također, novi model je lakši (182 grama) i tanji (8,18 milimetara) od svojih prethodnika te sada umjesto 4 GB sadrži 8 GB interne memorije. Tu je i 6-inčni E-Ink Carta zaslon s gustoćom prikaza od 300 točaka po inču, s time da je zaslon i staklo više u razini nedavnog Kindle Oasis modela više klase, čime je napušten prijašnji dizajn korišten još od 2013. godine.

Kao i prethodni model i ovaj Kindle Paperwhite donosi LED osvjetljenje za čitanje pri slabijim uvjetima osvjetljenja. Postoji i novo korisničko sučelje koje uključuje i redizajnirani početni zaslon.

Novi Kindle Paperwhite za 2018. godinu u prodaju stiže s cijenom od 129,99 eura, koja je identična onoj koju je na početku imao njegov prethodnik.