Google Assistant uskoro bi mogao prepoznavati glas korisnika

Pohranjivanje i analiza glasa korisnika, moglo bi značajno poboljšati iskustvo korištenja tvrtkinog virtualnog pomoćnika, Google Assistanta

Matej Markovinović utorak, 31. svibnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google proteklih mjeseci „punom parom“ radi na poboljšanjima svojih aplikacija i značajki, a jedan značajan novitet uskoro bi mogao dobiti i njihov virtualni pomoćnik, Google Assistant.

Naime, 9to5Google napravio je opsežnu analizu Googleove aplikacije za Android, prema kojoj je otkriveno da će Google Assistant dobiti značajku Personalized speech recognition, zahvaljujući kojoj će moći pohraniti i prepoznati glas korisnika.

Navodi se da će pohranjivanje i analiza glasa korisnika značajno poboljšati vrijeme odgovora i točnost Google Assistanta, kao i naprednije prepoznavanje naredbi te imena kontakata kod, primjerice, pozivanja.

No, budući da ovakva značajka stvara zabrinutost za privatnost, vjeruje se da će Google omogućiti korisnicima da sami izaberu hoće li koristiti personalizirano prepoznavanje glasa ili neće. Trenutno nije poznato kada će značajka postati dostupna za korištenje.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


3-smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE120

Najveći model zvučnika u 100 seriji, 40Hz -35kHz, 90dB, 114dB, 6ohma, 200W, Crossover frekvencija 2.4kHz.

5.999 kn Kupi