Google gasi još jedan servis koji nitko nije koristio

Nakon gašenja neuspješne društvene mreže Google+, ova je usluga dobila derivat u vidu poslovne društvene mreže Google Currents. Sada je objavljeno da i on seli na digitalno groblje

Sandro Vrbanus petak, 11. veljače 2022. u 13:23

Neuspješna priča o mreži Google+, koja je trebala konkurirati prije svega Facebooku, zaključena je u travnju 2019. godine. Tada je Google+ službeno ugašen za privatne korisnike, no iz kompanije su stvar pokušali spasiti "pivotiranjem", pa su resurse iz ove mreže preusmjerili ka servisu Google Currents, društvenoj mreži za poslovne korisnike. Currents je trebao poslužiti kao alat za internu komunikaciju zaposlenika u tvrtkama koje su ga odlučile implementirati. Izgledom i mogućnostima nije se pretjerano razlikovao od servisa Google+, a sada vidimo da sa svojim prethodnikom dijeli i istu sudbinu.

Zbogom za Google Currents

Google je, naime, u sklopu objave vezane za otvaranje novih funkcionalnosti u servisu Spaces (koji je sada dio poslovnog paketa Workplace), objavio i kako će ugasiti svoj Google Currents. Dogodit će se to postupno, početkom sljedeće godine, nakon što svi korisnici svoj sadržaj prebace na Spaces.

Jeste li ikada vidjeli ovo? Ni mi također...
Jeste li ikada vidjeli ovo? Ni mi također...

U biti, oni to žele provesti kao "nadogradnju" servisa Currents na napredniji Spaces. Prvi koraci bit će ukidanje malo korištenih značajki iz postojećeg servisa, a početkom 2023. Currents će preseliti na "digitalno groblje" ugašenih Googleovih usluga.

Poznati neovisni servis "Google Graveyard – Killed by Google" već je ažuriran. Nakon nedavno najavljenog gašenja programa YouTube Originals, na ovoj je stranici kao najsvježiji "pokojnik" naveden Google Currents, s datumom smrti "ožujak 2023.", i odlaskom na groblje Googleovih usluga u dobi od gotovo četiri godine. S ovim dodatkom, broj Googleovih ugašenih servisa i usluga narastao je na 264.