Google Currents stiže kao nasljednik Google+ servisa

Google će u sklopu G Suite paketa dosadašnji Google+ servis zamijeniti s Google Currents servisom kao njegovom poboljšanom inačicom

Matija Pavlić utorak, 9. lipnja 2020. u 07:00

Google je svoju društvenu mrežu Google+ ugasio u travnju prošle godine osim za poslovne korisnike odnosno korisnike G Suite paketa.

Sada će Google+ u potpunosti nestati jer će umjesto njega kao zamjenu Google ponuditi servis Google Currents. Riječ je o servisu koji je poglavito zamišljen za poslovnu komunikaciju između zaposlenika, ali u osnovi izgledom i mogućnostima ne odudara previše od servisa kojeg zamjenjuje (a po mogućnostima predstavlja i konkurenciju Microsoftovim Teamsima).

Na početnom zaslonu korisnici mogu sortirati postove prema važnosti i kronološki te mogu podijeliti fotografije, poveznice, ankete te sadržaj s Google Drivea. Administratori su u mogućnosti moderirati sadržaj koji se pojavljuje te dobiti uvid u različite statističke podatke vezane za korisnike.

Migracija na Google Currents za sve će korisnike biti automatska, što vrijedi i za URL-ove koji će biti preusmjeravani na Currents.