Googleova Android aplikacija dobila dugo očekivanu opciju s iOS-a

Opcija brisanja zadnjih 15 minuta povijesti pretraživanja, dobro će doći korisnicima koji paze na svoju privatnost ili pak onima koji su nakratko nešto 'škakljivo' pretraživali

Matej Markovinović subota, 19. ožujka 2022. u 21:33

Googleova aplikacija za iOS još je u srpnju prošle godine dobila mogućnost brisanja zadnjih 15 minuta povijesti pretraživanja. Gotovo devet mjeseci kasnije, Android korisnici počeli su prijavljivati da je ta opcija postala dostupna i na njihovim uređajima.

„Na Googleovom I/O događaju 2021., tvrtka je najavila da će uvesti opciju za brisanje zadnjih 15 minuta povijesti pretraživanja. Opcija se pojavila na iOS-u u srpnju prošle godine, ali je rečeno da će na Android doći kasnije. Čini se da konačno stiže“, napisao je viši tehnički urednik Esperdeva, Mishaal Rahman.

Naime, kao što je naveo Rahman, Google je kasnio s uvođenjem te opcije na svoju Android aplikaciju. Ona je, prema tvrdnjama tvrtke, trebala izaći krajem 2021. godine, no to se iz nekog razloga nije dogodilo.

Kako prenosi The Verge, trenutno nije u potpunosti jasno hoće li Google ovu opciju uvesti i na desktop, jer na svom događaju prošlog svibnja nisu naveli na kojim će platformama na koncu biti dostupna.