Nova značajka u Chromeu omogućava stvaranje poveznice do označenog teksta

Značajka stvaranja poveznice do označenog dijela teksta, prvo je lansirana prošle godine kao ekstenzija za internetski preglednik, a sada ju Google dodaje u Chrome 90

Matej Markovinović ponedjeljak, 19. travnja 2021. u 17:08

Google u svoj internetski preglednik Chrome dodaje nove značajke, a jedna od njih omogućuje korisnicima stvaranje poveznice do označenog dijela teksta, objavila je Kayce Hawkins, voditeljica proizvoda u Googleu.

Za ovu je značajku potrebno posjetiti željenu internetsku stranicu, označiti tekst za kojeg želite stvoriti poveznicu, potom pritisnuti desnu tipku mišu te odabrati „copy link to highlight“. Nakon toga, stvorit će se poveznica koja će svakog tko ju otvori, slati na istaknuti odjeljak stranice.

Iz Googlea navode da je ova značajka trenutno dostupna nekim korisnicima na desktop i Android uređajima, a uskoro stiže i na iOS.

Osim toga, u Chrome stižu i neke nove značajke koje bi, prema voditeljici proizvoda u Googleu, trebale poboljšati rad s PDF dokumentima. Radi se o svojstvima dokumenta, prikazu na dvije stranice i ažuriranoj gornjoj alatnoj traci koja omogućava brži pristup pojedinim PDF radnjama poput zumiranja, skoka na stranicu, spremanja, printanja i još nekih.

Izvor: Google
Izvor: Google

Chrome će također automatski utišavati nadolezeće notifikacije tijekom prezentiranja te će se otvoreni prozori moći imenovati.

„Kada pritisnete alt+tab za prebacivanje prozora ili desnim klikom na karticu i odaberete 'Move to another window', lakše je razlikovati otvorene prozore i brže možete pronaći ono što želite“, objašnjava Hawkins u objavi na blogu.

izvor: Google
izvor: Google