Nove Steelseries Arctis 9, bežične slušalice za korisnike PC-ja i PlayStationa

SteelSeries je predstavio nove bežične slušalice za PC i PlayStation – Arctis 9 Dual Wireless koje se istovremeno uz gaming mogu koristiti i za telefoniranje zahvaljujući Bluetooth tehnologiji

Stjepan Bilić srijeda, 16. rujna 2020. u 06:00

SteelSeries je unutar serije Arctis predstavio nove bežične slušalice za igrače – Arctis 9. Riječ je o slušalicama koje su prvenstveno namijenjene korisnicima osobnih računala i igraće konzole PlayStation.

Proizvođač kako jednu od odlika novih Arctis 9 slušalica navodi nisku 2,4 GHz wireless latenciju te visoku kvalitetu zvuka. Zahvaljujući podršci za Bluetooth igrači tijekom gaminga mogu obaviti i telefonski poziv koji im je upućen na mobilni uređaj bez prekidanja igraće sesije koja je u tijeku.

SteelSeries Arctis 9
SteelSeries Arctis 9

Slušalice su opremljene s ClearCast mikrofonom koji koristi dvosmjernu tehnologiju za poništavanje buke iz okoline te prijenos kristalno čistog zvuka. ChatMix kontrole omogućavaju direktno podešavanje audio postavki u igraćim naslovima i pozivima, chatu i sl. Podržan je i DTSHeadphone:X 2.0.

S jednim punjenjem baterije slušalice Arctis 9 mogu raditi do 20 sati. Punjenje baterije se odvija preko USB kabela. Ljubitelji kabela slušalice mogu spojiti i žično, putem 3,5-mm audio kabela. Kako bi osigurao veliku izdržljivost i udobnost proizvođač je slušalice opremio elastičnom i čelikom ojačanu trakom za glavu i mekanim jastučićima za uši.

Slušalice SteelSeries Arctis 9 od jučer (15. rujna 2020.) su globalno dostupne po cijenama od 199,99 USD i 199,99 eura, ovisno o tržištu. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.