SubZero - pasivni hladnjak za M.2 SSD-ove

Tvrtka Gelid Solutions predstavila je pasivni hladnjak za M.2 SSD-ove – SubZero M.2 XL koji će pomoći u zauzdavanju visokih temperatura i samim time poboljšati performanse i životni vijek hlađenog SSD-a

Stjepan Bilić utorak, 17. prosinca 2019. u 06:00

Tvrtka Gelid Solution predstavila je svoj najnoviji pasivni hladnjak za SSD-ove M.2 22110 formata – SubZero M.2 XL. Kako je riječ o pasivnom hladnjaku pri odvođenju topline ne proizvodi nikakve zvukove pa je samim time pogodan i za računalne konfiguracije koje se koriste u specifičnim okruženjima, gdje buka nije dozvoljena – knjižnicama, bolnicama i sličnim mjestima.

Hladnjak je načinjen od aluminija i vrlo je jednostavan za montažu, ne zahtjeva nikakav drugi alat doli par spretnih ruku. Naime, hladnjak se na SSD pričvršćuje pomoću tri silikonska prstena. Zahvaljujući tomu hladnjak se može koristiti kako na SSD-ovima unutar stolnih računala tako i na SSD-ovima unutar laptopa.

Kako bi što bolje odvodio temperaturu između hladnjaka i SSD-a se postavljaju i termalni padovi debljine 0,5 i 1 milimetar. Dimenzije hladnjaka su 100 x 20 x 3 milimetara, a masa 45 grama. SubZero M.2 XL hladnjak dostupan je u dvije boje – crvenoj i crnoj.

Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena je 9 eura.