Slovenija će biti domaćin Huaweijevog logističkog centra za europska tržišta

Tvrtka će iz ovog centra opskrbljivati 13 država u Europskoj uniji, ali i šest izvan njenih granica. Vrijednost se ove investicije procjenjuje na desetak milijuna eura

Matej Markovinović petak, 11. lipnja 2021. u 14:48

Huawei je objavio da u Sloveniji planira izgraditi centralno skladište blizu ljubljanskog aerodroma Brnik te tako uspostaviti svoje središnje regionalno čvorište za srednju i jugoistočnu Europu. Ovim će se projektom povećati i važnost luke Koper kao destinacije za opskrbu 19 tržišta u Europi, piše Total Slovenia News.

Naime, kineski tehnološki gigant planira skladište blizu zračne luke povećati na 6000 četvornih metara u dvije faze, a regionalna direktorica Beata Bogadi navodi da Huawei ovom poslovnom odlukom ističe strateški položaj Slovenije, ali i njene glavne luke. Smatra se da će ovaj logistički centar stvoriti četrdesetak novih radnih mjesta, ali i ojačati položaj zemlje u kojoj će se nalaziti.

Huawei trenutno preko koparske luke godišnje dostavlja oko 185.000 kubičnih metara tereta iz Kine prema skladištima u Mađarskoj i u druge europske zemlje, a navodi se da će se ovim projektom uveliko skratiti vrijeme isporuke europskim kupcima.

Podsjećamo da Huawei u zadnje vrijeme mijenja svoju poslovnu taktiku. Naime, osnivač i izvršni direktor Huaweija, Ren Zhengfei, pozvao je svoje zaposlenike da tvrtku pretvore u veliku softversku silu u svrhu ublažavanja utjecaja američkih sankcija koje su negativno djelovale na razne hardverske operacije. Kao rezultat tome, nedavno su najavili HarmonyOS ažuriranje koje će stići na oko 100 tvrtkinih uređaja.