Asusov konkurent Steam Decku stiže i na globalno tržište

Konkurent Steam Decku, Rog Ally, 'podigao je obrvu' igračima, no i dalje nije poznato kakve specifikacije i mogućnosti krije. No, iz Asusa stiže vijest da će njihova prijenosna konzola stići na globalno tržište

Matej Markovinović ponedjeljak, 17. travnja 2023. u 09:03
ASUS ROG Ally. 📷 Screenshot: Twitter
ASUS ROG Ally. Screenshot: Twitter

Asus je početkom mjeseca prikazao javnosti ROG Ally, prijenosnu igraću konzolu temeljenu na Windowsima 11, koja bi trebala predstavljati izravnu konkurenciju Valveovom Steam Decku. Tvrtka nije otkrila detaljne specifikacije, no rekli su da će konzola imati 7-inčni zaslon od 1080p te 120 Hz, kao i prilagođeni AMD-ov CPU uparen s ROG-ovim X6 Mobile eGPU-om.

Ako je za suditi prema objavama na društvenim mrežama, ROG Ally izazvao je pravo uzbuđenje među igračima, koje se dodatno povećalo kada je ASUS najavio da će konzola stići na globalno tržište.  

„ROG Ally spreman je za izlazak širom svijeta. To bi moglo biti ranije nego što očekujete“, objavljeno je na službenom Twitteru ROG Globala.  

Iako se još čeka otkrivanje službenih specifikacija, youtuber Linus Tech Tips imao je priliku testirati prototip ROG Allyja te je rekao da pruža dvostruko bolje performanse od Steam Decka pri snazi od 35 W. Osim toga, Asusov bi uređaj trebao čak biti lakši i kompaktniji od Valveove prijenosne konzole.

Trenutno nije poznato kada će Asus otkriti sve detalje, niti kada će ROG Ally biti dostupan za kupnju.