Concept UFO mini PC i igraća konzola u jednom

Alienware je na ovogodišnjem CES-u predstavio Concept UFO – ručnu igraću konzolu koja je ujedno i mini AIO računalo s Windowsima 10

Bojan Mušćet srijeda, 8. siječnja 2020. u 06:00

Alienware je poput mnogih drugih izlagača također stigao na CES 2020 u Las Vegasu. Kao jedan od zanimljivijih uređaja koje je predstavio pokazao se Concept UFO. Radi se o ručnoj igraćoj konzoli temeljenoj na Windowsima 10 koja osim za igranje može poslužiti i kao mini AIO računalo.

Concept UFO opremljen je sa zaslonom dijagonale 8“ i razlučivosti 1.920 x 1.200 točaka. Temelji se na 10 generaciji Intelovih Core procesora te kako smo već naveli na Windowsima 10. Alienware je svoju igraću konzolu učinio modularnom pa je kontrolere koji se nalaze na bočnim stranama konzole moguće odvojiti.

Kako se na gornjoj i donjoj strani nalaze USB-C portovi na Concept UFO moguće je spojiti i eksterni monitor, tipkovnicu i miša te ga tako od ručne konzole pretvoriti u svojevrsno mini AIO računalo. Nakon odvajanja kontrolera iste je moguće spojiti preko bridge nastavka kako bi se dobio pravi kontroler s kojim se može igrama na zaslonu upravljati na daljinu.

Hlađenje komponenti je izvedeno pomoću aktivnog sustava hlađenja (s ventilatorom). Kako je Concept UFO orijentiran na gamere nije mogao proći bez RGB osvjetljenja. Srećom ono je diskretno, nalazi se oko joysticka i u obliku logoa tvrtke.

Nažalost ovdje se još uvijek radi o prototipu i nema nikakvih informacija kada će Alienware i hoće li uopće Concept UFU komercijalizirati. Stoga nisu otkrivali ništa vezano uz specifikacije, no da se radi o moćnijem hardveru otkriva podatak kako su se bez problema pokretale igre Mortal Kombat 11, F1 2019 i Rocket League.