Sony navodno radi na novoj prijenosnoj konzoli

Sonyjeva nova prijenosna konzola navodno će pokretati igre za PlayStation 4 i PlayStation 5, što znači da vjerojatno neće biti ekskluzivnih naslova kakve smo mogli viđati na PSP-u i PS Viti

Matej Markovinović subota, 3. veljače 2024. u 18:20
📷 Foto: Sony
Foto: Sony

Iako po rezultatima prodaje nije pretekao Nintendo DS, PlayStation Portable (PSP) mnogima je bio omiljena prijenosna konzola. Zamijenila ga je modernija PS Vita koja nije stekla ni približnu popularnost kao PSP, ponajviše zbog slabe ponude igara, a i činjenice da je izašla taman u vrijeme kada se iščekivao PlayStation 4.  

Usprkos tome, igrači PlayStationa i dalje su maštali o prijenosnoj konzoli koja će biti kao PSP, a zauzvrat su dobili PlayStation Portal, svojevrsni uređaj za streamanje igara za čije je korištenje potreban PlayStation 5 i aktivna internetska veza.

No, kako popularni youtuber Moore's Law is Dead navodi u svojem videu, Sony radi na novoj prijenosnoj konzolu. Tvrdi, naime, da je Sony već platio AMD-u za proizvodnju ovog uređaja te da je trenutno u vrlo ranoj fazi proizvodnje.

Točni detalji nisu poznati, ali se nagađa da bi nova Sonyjeva prijenosna konzola mogla pokretati igre za PlayStation 4 i PlayStation 5, a ekskluzivnih naslova vjerojatno – neće biti.

O okvirnom vremenu izlaska ove konzole može se samo nagađati, ali vjeruje se da bi trebala izaći prije PlayStationa 6.