Sony predstavio tanju verziju PlayStationa 5

Novi model PlayStationa 5 ima više prostora za pohranu, a u usporedbi s prvotnom inačicom konzole, lakši je za 18 ili 24 posto, ovisno o tome radi li se o digitalnoj verziji ili onoj s diskom

Matej Markovinović srijeda, 11. listopada 2023. u 06:00
📷 Foto: Sony
Foto: Sony

Sony je službeno predstavio novi model PlayStationa 5 koji dolazi sa SSD-om od 1 TB, odvojivim čitačem diskova te dva USB-C priključka s prednje strane. Riječ je o tanjoj i kraćoj inačici konzole o kojoj se već neko vrijeme „šuška“ u krugovima igrača, a koja se neslužbeno naziva – PlayStation 5 Slim.

„Novom PlayStationu 5 smanjen je volumen za više od 30 posto, a težina za 18 i 24 posto (ovisno o verziji) u usporedbi s prethodnim modelima. Sadržava četiri odvojene pokrovne ploče, s gornjim dijelom u sjajnom finišu, dok donji dio ostaje matiran“, priopćili su iz Sonyja.

Odvojivi čitač diska.  📷 Foto: Sony
Odvojivi čitač diska. Foto: Sony

Korisnici koji kupe digitalnu verziju, moći će kasnije kupiti i čitač diskova po cijeni od 119,99 eura. Zanimljivo je, također, da će se odvojeno prodavati i vertikalni stalak za 29,99 eura, što je do sada išlo besplatno uz konzolu. Ako išta, igrači će barem dobiti horizontalni stalak.

Iz Sonyja ističu da će osvježeni model PlayStationa 5 biti u globalnoj prodaji u sljedećim mjesecima te da će u potpunosti zamijeniti trenutnu inačicu konzole kada se isprazne zalihe. Digitalna inačica PlayStationa 5 koštat će 449,99 eura, dok će verzija s diskom biti 549,99 eura.