Xbox One S All Digital stiže 7. svibnja

Početkom svibnja stiže Xbox One S All Digital koji će kako mu samo ime kaže imati samo mogućnost preuzimanja igraćih naslova preko Interneta, tj. Microsoft Storea

Stjepan Bilić nedjelja, 14. travnja 2019. u 07:00

Krajem prošle godine stigla je informacija kako Microsoft 2019. godine namjerava izdati posebno izdanje svoje igraće konzole – Xbox One. Zamisao je da se konačno odbaci uređaj za čitanje optičkih medija – Blu-ray te da se u potpunosti okrene prema digitalnim sadržajima.

Što je Microsoft zamislio, to je Microsoft i ostvario. Početkom idućeg mjeseca, točnije, 7. svibnja na europskom tržištu će se pojaviti Xbox One S All Digital konzola. Kako joj sam naziv kaže, na ovom modelu će se moći instalirati samo oni igraći naslovi koji su preuzeti s Interneta, odnosno Microsoft Storea.

Iako su prve informacije govorile kako će Microsoft u ovaj eksperiment krenuti s originalnom Xbox One konzolom, na kraju je preinaku ipak dobio noviji, Xbox One S model. Iz priloga se vidi kako Microsoft nije išao u prevelike dizajnerske izmjene – s prednje strane je nestao samo utor za Blu-ray i tipka koja je služila za izbacivanje medija, ostatak kućišta je ostao identičan originalu.

Lijevo: Xbox One S - desno: Xbox One S All Digital
Lijevo: Xbox One S - desno: Xbox One S All Digital

Uz novu inačicu konzole stići će tri predinstalirana i besplatna naslova – Minecraft, Sea of Thieves i Forza Horizon 3. Kako bi kupci imali mjesta i za ostale naslove, te ne bi odmah morali krenuti u brisanje navedenih, Microsoft je u konzolu Xbox One S All Digital ugradio čvrsti disk kapaciteta 1 TB. Uz konzolu, stići će kao i do sada jedan bežični Xbox kontroler. Konzola i kontroler bit će standardne bijele boje.

Osim što na svakom koraku, što nazivom, što ikonama Microsoft napominje kako ovo izdanje nema Blu-ray čitač, tako i posebno napominje kako je zadržana podrška za 4K i HDR sadržaj. Za kraj, cijena. Izvor navodi kako će Xbox One S All Digital na europskom tržištu koštati 229,99 eura.