50 milijuna igrača zaigralo je Apex Legends

Respawn Entertainment objavio je novu impresivnu brojku vezanu uz svoju sve popularniju battle royale igru

Mateja Šop ponedjeljak, 4. ožujka 2019. u 22:32

Prošlo je mjesec dana otkad su Respawn Entertainment i EA omogućili igračima da zaigraju novu igru u popularnom battle royale žanru. Apex Legends postao je dostupan igračima za besplatno preuzimanje istog dana kada je i službeno najavljen, a od tada je popularnost ove igre veoma brzo rasla. Trebalo je samo osam sati da igru isproba milijun igrača, nakon tri dana se brojka popela na deset milijuna, tjedan dana nakon izlaska se ona povećala na 25 milijuna, da bi sada dobili vijest o novom uspjehu.

Apex Legends izašao je prije četiri tjedna, a do sada ga je zaigralo čak 50 milijuna igrača. Ovo je brži rast nego što je imao Fortnite, ali Epic još uvijek nema razloga za brigu, jer njihovu igru i dalje igra izuzetno velik broj igrača. Zato se Respawn i EA imaju čemu veseliti, budući da nema naznaka da će popularnost njihove igre u dogledno vrijeme pasti.

Ovo je još uvijek tek početak za Apex Legends. Trenutno je u igri dostupno samo osam heroja i jedna mapa, a osim novosti u tom području u pripremi su prvi Battle Pass, nekoliko turnira, službena esports liga i usput se šuška o drugim modovima za one kojima nije baš najdraže svaki put biti u timu s još dvije osobe.

Svi zainteresirani igrači mogu besplatno preuzeti Apex Legends za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok o mobilnim verzijama, koje postoje kod konkurenata Fortnite i PUBG, još nije bilo govora. Kolega Lučić je za igru imao samo riječi hvale, pa ako vas zanima njegovo mišljenje možete ga pročitati ovdje. Sve ostale detalje o ovom battle royale hitu možete pronaći na službenim stranicama koje je najbolje pratiti ako želite biti u toku sa svime što je vezano uz igru.