A Plague Tale: Innocence i Minit besplatni na Epic Games Storeu

Kao što je i najavljeno, dvije nove besplatne igre, od kojih jedna vrlo zanimljiva, su na Epic Games Storeu naslijedile prošlotjedne Mothergunship i Train Sim World 2

Damir Radešić petak, 6. kolovoza 2021. u 19:30

Epic Games Store nas je kao i svakog četvrtka podario novim besplatnim igrama koje mogu prisvojiti svi igrači s aktivnim korisničkim računom na spomenutom servisu. Proteklih sedam dana u kolekcije smo uvrstili Mothergunship i Train Sim World 2, dok su spomenute naslijedile nove igre, A Plague Tale: Innocence i Minit. Minit je zanimljivo osmišljena avantura u kojoj život našeg avatara traje točno šezdeset sekundi tijekom kojih pokušavamo napraviti što više u otkrivanju okruženja i rješavanju zagonetki, a nakon isteka tog roka, sve predmete koje smo prikupili nosimo u drugi krug i nastavljamo naš prohod. Valja spomenuti kako je Minit nominiran za nekoliko indie nagrada od kada je objavljen prije tri godine i svakako predstavlja neobično iskustvo, no zvijezda ponude je ipak A Plague Tale: Innocence.

Spomenuta avantura nas vodi u Francusku tijekom 14. stoljeća u kojoj harače Inkvizicija i kuga. Bolest kao takva direktno utječe na samu igrivost s masama glodavaca koji samo čekaju priliku da nas zaraze, dok je vjerski fanatizam mnogo gora pošast zbog koje spomenuta mlada plemkinja mora zajedno s mlađim bratom Hugom pobjeći s vlastitog imanja u nepoznato. Uz zanimljivu, na trenutke predvidivu priču, ovaj dvojac će upadati u nebrojene situacije koje neće biti moguće riješiti silom već prikradanjem obzirom da naši junaci nisu vični otvorenim sukobima i sučeljavanju s brutalnim vojnicima. A Plague Tale: Innocence, kojim smo se pozabavili u svibnju prije dvije godine, i Minit su besplatni do idućeg četvrtka, 12. kolovoza, a naslijedit će ih SF RPG otvorenog svijeta Rebel Galaxy u kojem ćemo krstariti svemirom u potrazi za bogatstvom i slavom.