Besplatno zaigrajte Battletech na Steamu

Svi zainteresirani mogu naredna dva dana isprobati stratešku igru na poteze s mechovima koja je izašla prošle godine

Mateja Šop petak, 22. veljače 2019. u 21:48

Krajem travnja prošle godine dobili smo priliku zaigrati još jednu, prilično dobro napravljenu strategiju na poteze u stilu XCOM-a. Razvojni tim Harebrained Schemes, kojeg su osnovali veterani igraće industrije, su prije ove igre igrači dobili priliku upoznati kroz oživljavanje serijala Shadowrun i igrom smještenom u roguelike žanru imena Necropolis, a nakon toga su se pozabavili svijetom koji kroz tabletop igre, knjige i ostale medije postoji od sredine 80-tih godina prošlog stoljeća.

Rezultat njihovog rada bila je igra jednostavno nazvana Battletech u kojoj ste dobili priliku sklepati svoju bandu plaćenika koja je sposobna upravljati tim dvonožnim metalnim grdosijama i usput istražiti svijet i priču koju je tim pripremio. Ako ste kojim slučajem igru imali na svom radaru negdje, ali je niste do sada imali prilike isprobati, sljedeća dva dana to možete napraviti besplatno putem Steama.

Paradox Interactive je pripremio besplatno vikend druženje uz igru u kojem vam je jedino ograničenje vrijeme trajanja promocije. Svima kojima se svidi ono što su isprobali imaju prilike do ponedjeljka navečer iskoristiti popust od 40 posto na osnovnu igru, pa će vas to zadovoljstvo koštati 23,99 eura umjesto 39,99. Popust na Mercenary Collection verziju je manji, budući da uključuje Season Pass, pa ćete za tu verziju morati izdvojiti 71,99 eura.

Battletech je izašao 24. travnja prošle godine za PC, a osim prilično dugačke kampanje za jednog igrača čeka vas i online nadmetanje s drugima, ako je to nešto što vas inače u strateškim igrama privlači. Sve što vas možda zanima o svijetu možete pronaći na službenim stranicama, a za preuzimanje demo verzije morate imati koristnički račun na Steamu i zaputiti se ovdje.