Bivša PlayStation ekskluziva Days Gone stiže na PC 18. svibnja

Prije dva mjeseca pisali smo kako Sony planira prebaciti Days Gone na PC, a sada iz njihovog tabora stiže sretna vijest da će isti postati dostupan već za mjesec dana

Damir Radešić subota, 17. travnja 2021. u 06:00

Premda je bilo pitanje vremena kada će nakon uspjeha Horizon Zero Dawna na PC-u i ostale ekskluzive za PlayStation biti prebačene na novu platformu, ostali smo malo iznenađeni da je taj proces poprilično ubrzan. Naime, već u veljači je uslijedila najava Days Gonea za PC, a isti će na PC-u postati dostupan 18. svibnja i to na Steamu, kao i Epic Games Storeu. Kako smo pisali, priča prati bivšeg bikera Deacon St. Johna koji će pokušati preživjeti u postapokaliptičnom svijetu, te svojim vjernim motorom proputovati nevjerojatna područja u potrazi za resursima nužnim za preživljavanje.

Inačica za PC je doživjela određena poboljšanja naspram one za PlayStation 5, pa je tako dodana podrška za ultraširoke monitore, kao i mnogo veći broj detalja na ekranu uz dodatne grafičke opcije koje je moguće podešavati. Uz to, igrači na PC-u će glavnog junaka moći kontrolirati raznim igraćim kontrolerima, kao i tipkovnicom i mišem što je svakako odlična vijest, obzirom da su jedna od najvećih zamjerki u našoj recenziji bile upravo upućene na račun trapavih kontrola u borbama i tijekom vožnje.

Kao dodatni bonus, na PlayStation blogu na kojem je ova vijest osvanula se navodi kako će u Days Gone za PC osim izvornih sadržaja biti utrpani i svi koji su se naknadno pojavili za PS4. U svakom slučaju, isprobat ćemo i ovo izdanje ove igre prepune potencijala i ne bismo se začudili da ga publika na PC-u prihvati bolje od konzolaških kolega.