Borderlands 3 srušio rekorde prodaje za 2K i Gearbox

Igrači su s nestrpljenjem čekali novi nastavak u popularnom FPS serijalu, a to se odrazilo i u prodajnim rezultatima koji su veoma ugodno iznenadili izdavača

Mateja Šop utorak, 24. rujna 2019. u 06:00

Prošlo je deset dana od izlaska Borderlandsa 3, novog nastavka u popularnom serijalu looter shootera. Predsjednik Gearboxa, Randy Pitchford, već se bio hvalio uspjehom igre nakon prvog vikenda kada je izjavio da ju je zaigrao dvostruko veći broj igrača nego što je u istom periodu igralo Borderlands 2, a sada se javio i izdavač s odličnim vijestima.

U prvih pet dana nakon izlaska, Borderlands 3 premašio je pet milijuna prodanih primjeraka i time je postao prva igra u povijesti 2K-a koja je ostvarila takav uspjeh. Iako se ova brojka odnosi na sve tri platforme za koje je igra dostupna, u službenoj objavi je izdavač naglasio da se radi i o najbrže prodavanom naslovu za PC i da se unatoč prigovorima oko ekskluzivnosti za Epic Games Store igra izvrsno prodaje, te je nadmašila očekivanja koja su imali.

Osim toga, igra je imala najviše predbilježbi u povijesti izdavača, srušila rekorde za Epic Games Store, a 70 posto prodanih primjeraka bilo je digitalno. Također, nova je pucačina bila prilično popularna za gledanje na Twitchu i odgledano je 14 milijuna sati gameplayja, te je uz sve to serijal premašio prihod od milijardu dolara.

Unatoč rušenju rekorda, izvrsnoj prodaji i dobrim ocjenama od strane kritičara, Borderlands 3 ima svoje poteškoće. Na sve tri platforme su problematične performanse i igrači još uvijek javljaju razne probleme i bugove. Gearbox je do sada izdao samo par privremenih zakrpi, ali ispravljanje bugova i poboljšavanje performansi ostavljaju za prvu veću nadogradnju. Ona bi trebala stići uskoro, možda u sklopu prvog eventa kojeg je tim najavio za Noć vještica. Ako želite, igru možete nabaviti za PC isključivo putem Epic Games Storea, PlayStation 4 i Xbox One, a možete birati između tri verzije od kojih će vas najjeftinija koštati 60 eura. Sve ostale detalje možete proučiti ovdje.