Capcom objavio planove za Monster Hunter World, PC i konzolaške verzije će uskoro biti usklađene

Stvar na koju su se PC igrači najviše žalili bit će riješena u travnju, objavio je razvojni tim zaslužan za najuspješniju igru u povijesti ove kompanije

Mateja Šop nedjelja, 19. siječnja 2020. u 22:59

Prije deset dana izašao je PC port ekspanzije za Monster Hunter World, četiri mjeseca nakon konzolaške verzije, što je upola manje vremena koje je Capcomu trebalo za izradu porta osnovne igre. To je i dalje glavna primjedba onih koji igraju za računala - stalno moraju čekati nadogradnje koje PS4 i Xbox One igrači već imaju.

Jučer se održao turnir u Japanu na kojem su članovi razvojnog tima nešto vremena posvetili priči o planovima za besplatne nadogradnje koje igrači na svim platformama mogu očekivati, a najbolja vijest je da će od travnja sve tri verzije konačno biti usklađene. Već smo spomenuli kako je Capcom ubrzao proces izdavanja novosti za PC, što su opet potvrdili, a raspored izgleda ovako:

Prva stvar koju svi igrači mogu očekivati započinje ovog petka, kada će Monster Hunter World proslaviti drugi rođendan. U skladu s time je razvojni tim pripremio festival koji će ubaciti novu opremu i nešto kozmetičkih dodataka, u igri poznatih kao Layered Armor. Grand Appreciation Fest trajat će do 13. veljače, a usred njega će PC igrači dobiti i prvu veliku nadogradnju koja će ubaciti novu opaku beštiju, novu regiju u Guiding Lands (područje ubačeno u Iceborne ekspanziji gdje prikupljate materijale za najjača oružja i oklope), MHW i Resident Evil 2 kolaboraciju i Holiday Joy Fest. Konzolaši će u veljači dobiti neke posebne misije o kojima Capcom zasad nije ništa više rekao.

Plan za ožujak na PC-u uključuje Stygian Zinogre, opasniju verziju beštije koja je stigla uz Iceborne i Safi'jiivu, novog zmaja kojeg ćete morati loviti s drugim igračima u multiplayeru i to u četiri grupe po četiri lovca kako biste bili najefikasniji. Oni koji vole igrati sami neće se usrećiti, kao ni za Kulve Taroth Siege, ali budući od toga zmaja dobivate najbolju opremu u igri, morat ćete surađivati s drugima ako je želite nabaviti. U konzolaškom taboru će u ožujku stići dvije nove varijante beštija koje su već u igri.

Najvažnija novost za PC igrače je u travnju kada će imati pristup svim sadržajima kao i igrači na konzolama, što znači da će te dvije varijante stići tada, kao i nove Arch-Tempered i Master Rank beštije na svim platformama, te Astera/Seliana Fest. Nakon toga će u svibnju izaći nova nadogradnja za sve tri platforme, te će se nakon toga tako nastaviti dok god Capcom bude imao planove izdavati besplatne nadogradnje za svoju izuzetno popularnu igru.

Monster Hunter World zajedno s ekspanzijom Iceborne možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Neki igrači su javili probleme vezane uz PC verziju za koje je Capcom izdao zakrpu, pa bi stvari trebale biti riješene. S dolaskom ekspanzije na PC, broj prodanih primjeraka premašio je 4 milijuna, dok je osnovna igra od izlaska na sve tri platforme premašila 15 milijuna prodanih primjeraka. Ovo je najuspješnija Capcomova igra, a ako se o njoj želite više informirati, bacite oko na službene stranice.