Capcom objavio više detalja za Resident Evil Village, igra izlazi početkom svibnja

Kao što je prošlog tjedna bilo najavljeno, izdavač je održao prezentaciju u kojoj smo dobili više informacija o nadolazećoj igri u popularnom survival horor serijalu

Mateja Šop petak, 22. siječnja 2021. u 18:00

Serijal Resident Evil imao je nekoliko promašaja, a s posljednje tri igre Capcom je razveselio starije igrače, kao i one koji su se tek počeli upoznavati s ovim survival hororima. Nakon dva remakea odlučili su napraviti nastavak na sedmu igru koja je promijenila perspektivu u onu iz prvog lica, Resident Evil Biohazard, a on se zove Resident Evil Village.

Igra je bila najavljena u lipnju 2020. godine, a kao što nam je prošlog tjedna rečeno, danas nam je razvojni tim odlučio pokazati na čemu su radili. Nakon kratkog uvoda, prva stvar koju su nam rekli je da uz PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S verzije stižu i one za PlayStation 4 i Xbox One. Oni koji nabave igru na starim konzolama dobit će besplatne nadogradnje ako kupe nove konzole, a svi koji žele moći će igru zaigrati 7. svibnja ove godine.

Nakon toga dobili smo prvi prikaz lokacija koje će protagonist prošle, a i ove igre, Ethan Winters posjetiti, s kakvim će se spodobama susretati, kako izgleda borba i kako je tim promijenio inventar i ubacio crafting sustav:

Kao i za prijašnje nastavke, Capcom je pripremio demo verziju za Village, a opet će prvo biti ekskluziva za PlayStation 5. Svi oni koji imaju novu Sonyjevu konzolu mogu ga besplatno preuzeti, a što točno uključuje piše na službenom PlayStation blogu. Nema napadanja i blokiranja napada protivnika, nego tim želi da igrači iskuse atmosferu u igri. Rečeno je da će i svi ostali igrači na drugim platformama dobiti priliku zaigrati drugačiju demo verziju ovog proljeća.

Dobili smo i nešto detalja za multiplayer mod zvan Resident Evil Re:Verse. Naime, serijal Resident Evil će krajem ožujka proslaviti 25. rođendan, pa je Capcom htio da svi oni koji nabave Village dobiju priliku međusobno se napucavati kao razni, popularni i manje popularni likovi iz ovog serijala. Multiplayer dodatak dobit će svi igrači koji kupe Village, a nešto više informacija o ovom dodatku za šest igrača nalazi se ovdje.

Za kraj je ostalo spomenuti još dvije stvari. Ubisoft i Capcom su napravili kolaboraciju, pa će tako svi oni koji igraju the Division 2 u veljači moći nabaviti opremu i oružje iz Resident Evila. Također, rečeno je da ćemo ove godine na Netflixu moći pogledati film koji će pratite miljenike serijala, Leona i Claire, u novim opasnim situacijama.

Resident Evil: Village mogu već danas kupiti svi zainteresirani igrači putem predbilježbi. Capcom je pripremio običnu verziju, kao i Deluxe koja uključuje razne dodatke. Svi koji žele biti u toku mogu pratiti Twitter i Facebook profile, a sve što je tim bio spreman objaviti nalazi se na službenim stranicama. Ako želite pogledati cijelu prezentaciju u komadu, nalazi se ispod teksta.