Cuphead DLC odgođen za iduću godinu

Razvojni tim StudioMDHR odlučio je pomaknuti datum izlaska prvog proširenja za svoj hit platformer, trebao bi stići negdje tijekom 2020. godine

Mateja Šop srijeda, 3. srpnja 2019. u 06:00

Odlični platformer Cuphead krajem rujna ove godine će proslaviti drugi rođendan, a budući da je igra oduševila toliko velik broj igrača nije neobično da je razvojni tim StudioMDHR zaključio da bi bilo dobro da prošire osnovnu igru dodatnim sadržajima. Prvi DLC službeno su najavili prošle godine za vrijeme sajma E3, a prema najnovijim vijestima odgodili su njegov izlazak,

The Delicious Last Course trebali smo zaigrati ove godine, no tim misli da će konačan proizvod biti mnogo bolji ako uzmu više vremena i da će usput biti lakše i onima koji rade na njemu.

"Kada smo objavili da će DLC izaći tijekom 2019. godine naš prioritet bio je osigurati da ova nova avantura zadovoljava naš veoma visoki standard pažnje i kvalitete. Želimo biti u potpunosti sigurni da će novi sadržaji pronaći svoje mjesto u svijetu Cupheada i da će biti prepuni iznenađenja koji će oduševiti igrače. Nadalje, za vrijeme razvoja originala shvatili smo koliko je važno stvarati nove stvari pazeći na zdravlje tima. Zbog toga ćemo pratiti recept iz knjige Chef Saltbakera i kako bismo bili sigurni da će uspjeti uzet ćemo dodatno vrijeme, te odgoditi The Delicious Last Course do 2020. godine. Nismo lako donijeli ovu odluku, ali vjerujemo da će rezultat biti vidljiv kada dodatak konačno izađe", rekao je suosnivač tima Chad Moldenhauer.

Ovaj dodatak će u igru ubaciti cijeli novi otok (u osnovnoj igri ih je bilo tri) s novim stazama i bossevima, kao i novog lika Ms. Chalice. Uz objavu o odgodi, razvojni tim je prvi puta odlučio konkretnije prikazati nove sadržaje, pa trailer možete pogledati ispod teksta. Cuphead, kao i The Delicious Last Course, dostupan je za PC, Xbox One i od ove godine za Switch, a nije poznato hoće li igra stići na Sonyjevu konzolu. Igru za PC trenutno možete u sklopu rasprodaja na Steamu i GOG-u nabaviti po nešto nižoj cijeni, a ako vam treba više informacija o ovom platformeru napravljenom po uzoru na crtiće iz 30-tih godina prošlog stoljeća posjetite službene stranice.