Darksiders III u prodaji, ocjena ima svakakvih

Treća igra u serijalu akcijskih avantura Darksiders dostupna je za igranje, a kritičari su prilično podijeljeni oko igre koju je Gunfire Games pripremio

Mateja Šop srijeda, 28. studenog 2018. u 15:34

Godina i pol dana prošla je od službene najave Darksidersa III, trećeg nastavka u serijalu akcijskih avantura u kojima igrači utjelovljuju jahače apokalipse. Svaki nastavak bio je posvećen novom jahaču, pa je u trećem na red došla Fury. THQ Nordic, izdavač koji je ove godine najavio svakakve nove projekte i reizdanja klasika, je sredinom srpnja ove godine objavio datum izlaska, a kako nije došlo do odgoda, igra je dostupna od danas.

Kritičari su svoje recenzije objavili jučer, a iako su dojmovi inače dosta ujednačeni, ovoga puta to nije slučaj. Trenutna ocjena koju igra ima je 69/100, a raspon je prilično velik - ima nekoliko njih koji su dali ocjenu 4/10, kao i onih koji smatraju da zaslužuje 9/10. Recenzenti koji su dali niže ocjene smatraju da je igra u odnosu na dva prethodnika prilično manja, nezanimljiva, ima problematičan i zastarjeli dizajn te solidnu količinu bugova. Oni koji su igri bili naklonjeniji kažu kako je priča zanimljiva, borba zabavna i da će ljubitelji serijala svakako biti zadovoljni.

Kao i u prethodnim igrama, glavnom junakinjom upravljate iz trećeg lica, glavni naglasak je stavljen na borbu (koju su neki u ovom nastavku neizbježno usporedili s Dark Soulsima), imate pristup raznim vještinama i nekoliko oružja, a razvojni tim je ovog puta ubacio sustave za leveliranje i crafting. Osim običnih neprijatelja čekaju vas i borbe s bossevima, točnije sedam smrtnih grijeha koje Fury mora ukloniti.

Darksiders III dostupan je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme se prodaje u četiri verzije (standardna, Deluxe, Collector's i Apocalypse). Više informacija o svim dostupnim verzijama, kao i o ostatku igre, možete potražiti na službenim stranicama, a najnoviji trailer kojeg je THQ Nordic objavio u sklopu izlaska možete pogledati ispod teksta.