Dead Island: Riptide Definitive Edition kratkotrajno besplatan na Steamu

Povodom skorog izlaska Dead Islanda 2 na Steamu, Deep Silver i Techland odlučili korisnicima ovog servisa darovati besplatan primjerak starijeg izdanja ovog serijala, no ponuda vrijedi samo do sutra

Damir Radešić srijeda, 14. veljače 2024. u 13:52

Idući mjesec će se navršiti godinu dana od izlaska Dead Islanda 2, a kako znamo, isti je u verziji za PC tijekom tog vremena bio ekskluzivno vezan za Epic Games Store. Obzirom da ekskluzivnost prestaje 22. travnja, izdavačka kuća Deep Silver je navedenog datuma spremna svoju zombijevsku akciju dovesti na Steam, a u svrhu promidžbe, ovaj potez su odlučili obilježiti besplatnim darivanjem igrača koji preferiraju ovaj servis.

Naime, svi s aktivnim korisničkim računom imaju priliku u kolekcije uvrstiti Dead Island: Riptide Definitive Edition, nešto starije izdanje ovog serijala, uz napomenu kako ponuda vrijedi samo do sutra popodne. Izvorno je Dead Island: Riptide objavljen 2013., da bi tri godine kasnije dobio i svoj Definitive Edition koji ne samo da sadrži sve naknadno objavljene DLC-ove, već je riječ o remasteriranom izdanju s nadograđenom grafikom i efektima. Zanimljivost je kako je Riptide izvorno bio zamišljen kao dodatak originalnom Dead Islandu, ali su ga autori zbog iznimne popularnosti zombija u to doba, pretvorili u samostalno izdanje i dodatno obogatili vlastitim DLC-ovima.

Punokrvni nastavak, Dead Island 2, koji je ujedno i povod ove akcije darivanja, se trebao pojaviti 2015., no nizom nesretnih okolnosti promijenio je tri razvojna tima koja su na njemu radila što je donijelo i izmjene osnovnih elemenata, pa je posao dovršila ekipa Dumbustera tek prošle godine. U svom osvrtu na igru, opisali smo ga kao jednostavan i zabavan uradak uz napomenu kako igrivost nakon nekog vremena postaje repetitivna i pomalo naporna, a ukoliko vas zanima, kompletan opis pročitajte ovdje i ne zaboravite ugrabiti Dead Island: Riptide Definitive Edition dok je ponuda još aktualna.