DICE objavio datum početka otvorenog beta testiranja za Battlefield V

Za vrijeme Nvidijine konferencije koja se održala jučer prije početka Gamescoma je član razvojnog tima objavio detalje o otvorenoj beti

Mateja Šop utorak, 21. kolovoza 2018. u 16:00

Iako sajam Gamescom službeno započinje danas, jučer kasno popodne je Nvidia održala svoju prezentaciju na kojoj su otkrili svoje nove grafičke kartice. Nakon sat i pol pričanja o povijesti grafičkog napretka i svjetlosti, šef Nvidije odlučio je demonstrirati neke igre koje će koristiti njihovu novu tehnologiju koju su nazvali RTX. Među njima je bila i Battlefield V, pa je riječ na pozornici kratko preuzeo član razvojnog tima DICE.

Osim što će njihova igra biti među prvima koja će objeručke prihvatiti ovo što je Nvidia (prema njihovim riječima) razvijala posljednjih deset godina, stigle su i informacije o otvorenom beta testiranju. Nakon završetka konferencije one su se pojavile u pismenom obliku na službenim stranicama, a evo što točno DICE ima u planu.

Početak otvorenog beta testa zakazan je za 4. rujan za one igrače koji su odradili predbilježbe ili su Origin Access, Origin Access Premier i EA Access pretplatnici. Svi ostali igrači će dobiti pristup beti od 6. rujna, dok preload započinje 3. rujna.

Što se sadržaja tiče, bit će dostupne dvije mape - nova Rotterdam mapa koju je DICE prikazao prije par dana i Arctic Fjord mapa na kojoj su se igrači već napucavali za vrijeme zatvorenog alfa testiranja. Na obje mape bit će moguće igrati Conquest mod za 64 igrača, a uz to ćete moći vidjeti što donose dva "dana" Grand Operationsa. Radnja se odvija na Arctic Fjord mapi, opet može sudjelovati 64 igrača i dostupni su modovi Airborne i Breakthrough. Za kraj je razvojni tim spomenuo prvo poglavlje za Tides of War koje će se odvijati u pet dijelova, a svi igrači koji ga završe dobit će ekskluzivni Dog Tag kad konačna verzija igre izađe.

Battlefield V izlazi 19. listopada za PC, Xbox One i PlayStation 4, a raniji pristup imaju Origin Access Premier pretplatnici, kao i oni koji su već sada kupili igru. Ako želite biti u toku sa svim novostima pratite službene stranice, a najnoviji trailer kojeg je tim pripremio možete pogledati ispod teksta.