Domaća igra Turbo Chicken Simulator stiže na Steam Early Access

Otkačeni simulator lude kokoši koja vozi jugića, ispaljuje eksplodirajuća jaja te za ubrzanje koristi nitro, Turbo Chicken Simulator, 15. prosinca stiže na Steam Early Access

Matej Markovinović subota, 9. prosinca 2023. u 18:20
Turbo Chicken Simulator.  📷 Foto: Balkanware
Turbo Chicken Simulator. Foto: Balkanware

Domaći studio Balkanware još je preko ljeta najavio svoju prvu igru za PC, Turbo Chicken Simulator, koja je mnogim korisnicima društvenih mreža „podigla obrvu“. Razlog za to upravo je činjenica da je glavni protagonist u igri luda kokoš koja može, među ostalom, voziti jugića i ispaljivati eksplodirajuća jaja.

"Turbo Chicken Simulator je RPG u kojem igrač skuplja XP  te s njima nadograđuje mogućnosti glavnog lika, u ovom slučaju lude kokoši koja ima super moći. Riječ je igri otvorenog svijeta u kojoj igrač ima mogućnost slobodnog kretanja po mapi veličine 64 kvadratna kilometra. Igrač XP u ovoj igri skuplja primarno kroz borbu s protivnicima, ali osim toga tu su razni zadaci koje treba ispuniti", rekli su nam iz Balkanwarea u kolovozu.

Četiri mjeseca nakon, Balkanware najavljuje da Turbo Chicken Simulator stiže na Steam Early Access već sljedećeg tjedna, točnije 15. prosinca. Igra izlazi u verziji 0.1 te će koštati 4,99 eura.

„Kako budu stizale nove nadogradnje, igra će povećavati verziju. Za svako povećanje verzije, cijena će se povećati za euro. To će se nastaviti sve do punog izlaska igre i verzije 1.0. Igrači koji u bilo kojem trenutku kupe igru, sve buduće nadogradnje dobivaju besplatno“, napominju iz Balkanwarea.

Povodom izbacivanjem igre na Early Access, pripremili su i novi trailer kojeg prilažemo u nastavku.