Dostupna nadogradnja Cursed Sails za Sea of Thieves

Prva od dvije velike nadogradnje koja je za ovu gusarsku akcijsku igru najavljena na sajmu E3 dostupna je svim vlasnicima igre

Mateja Šop srijeda, 1. kolovoza 2018. u 10:09

Gusarska igra Sea of Thieves je jedna od rijetkih Microsoftovih ekskluziva koja je izgledala obećavajuće, no Rare ju je, u skladu sa svojim imenom, nedovoljno ispekao, pa je proizvod kojeg su igrači zaigrali početkom ožujka bio previše prazan. Ipak, kako se radi o igri koja se uglavnom usmjerena na PvP, igrači su sami sebi pronašli zabavu, dok se razvojni tim posvetio izradi i dodavanju novog sadržaja.

Za vrijeme Microsoftove prezentacije na sajmu E3 svojih nekoliko minuta dobila je upravo ova igra, a najavljene su dvije velike i besplatne ekspanzije - Cursed Sails i Forsaken Shores. Cursed Sails je stigla prva i dostupna je svim vlasnicima igre na PC-u i Xboxu One. Tri glavna dodatka jesu brodice kojima upravljaju kosturi, sustav kojeg je tim nazvao Player Alliances i brod Brigantine kojeg možete dijeliti s još dva igrača.

Spomenute kosture ćete sada susretati dok plovite morima i oceanima, a oni postaju prva prava NPC prijetnja u igri. Uz njih, stigla je i vremenski ograničena misija u kojoj ćete pokušati saznati zašto su se oni točno pojavili. One brodove s kosturskom gusarskom posadom koje potopite će vam uz raznu opremu dati i neke kozmetičke dodatke koji uključuju odjeću i glazbene instrumente.

Spomenuti Player Alliances sustav vam nudi da sklapate saveze s drugim igračima te dijelite iskustvo i zlato koje ste prikupili. Brigantine nije bio u planu, no zbog povratnih informacija igrača Rare je odlučio ubaciti manji brod na kojem u avanturama surađuje maksimalno tri igrača. Detaljna objašnjenja o svemu što je ova nadogradnja donijela nalaze se u videu ispod teksta.

Sea of Thieves je izašao 20. ožujka za PC i Xbox One, a unatoč nedostatku sadržaja igru je u dva dana zaigralo milijun igrača. Uz objavu o dostupnosti ekspanzije Cursed Sails, razvojni tim je rekao kako se ta brojka sada popela na pet milijuna, a ako nastave s ovakvim planom razvoja, igra će sigurno postati ono što je trebala biti čim je izašla. Ako vas zanima nešto više, posjetite službene stranice.