Dr. Disrespect i njegov Midnight Society otkrili detalje PvPvE pucačine Project Moon

Iako nisu bili pretjerano rječiti, Guy Beahm poznatiji kao Dr. Disrespect i njegov tim su obznanili prve detalje svog prvijenca, pucačine Project Moon povezane sa sveprisutnim NFT-om

Damir Radešić utorak, 12. srpnja 2022. u 21:45

Prošle godine je Dr. Disrespect obznanio kako okuplja vrhunsku ekipu programera i dizajnera kako bi radili na neimenovanoj pucačini. Dr. Disrespect ili punim imenom Guy Beahm, inače bivši dizajner nivoa u Sledgehammer Gamesu i poznati kontroverzni streamer kojeg ili volite ili mrzite, je među inima u svoj tim Midnight Society dovukao Roberta Bowlinga, "kreativnog stratega" serijala Call of Duty, te Quinna Delhoya, dizajnera multiplayera u pucačini Halo 5, te su prionuli poslu na tada neimenovanom naslovu o kojem su tek sada objavili detalje.

Riječ je o multiplayer pucačini iz prvog lica Project Moon, što bi joj mogao biti i radni naziv, koju nazivaju "vertical extraction shooter". Pod time ciljaju na PvPvE igrivost u kojoj se timovi igrača bore međusobno i protiv NPC-a za bogati plijen koji se prenosi između partija, no nakon smrti nestaje.

Na sličnim temeljima počivaju igre poput poznatog Hunt: Showdowna, a kako kažu developeri, postavili su si vrlo visoke kriterije prema kojima će pokušati uklopiti dizajn nivoa brzih arena shootera s veličinom battle royale naslova uključujući broj igrača koji mogu sudjelovati u partijama, te mehanikom prenošenja bogatstva iz jednog meča u naredni.

Nadalje, tijekom razvoja će svakih šest tjedana objavljivati male segmente igre koji će biti igrivi i predstavit će igračima ključne fragmente i mehanike s ciljem da o njima raspravljaju s dizajnerima. Prvi takav pod konspirativnim nazivom "SnapshotCL100" će nam predstaviti jurišnu pušku i matičnu bazu iz koje igrači startaju, a u istoj će moći pristupiti trima različitim poligonima namijenjenima vježbanju sa spomenutim oružjem.

Iako nije objavljeno kada će ovaj segment postati dostupan, zna se da će ga moći isprobati vlasnici Founders Access Passa koji je prije par mjeseci rasprodan u prvom krugu dostupnosti. Pristupnica se prodavala po cijeni od 50 dolara za što su osim samog pristupa testnoj verziji, igrači dobili unikatnog proceduralno generiranog avatara temeljenog na NFT tehnologiji.

Obzirom da je čitava igra još u povojima i prašina oko NFT-a se ubrzano sliježe, još je prerano prognozirati bilo kakvu budućnost, pa pratimo daljnji razvoj i nadamo se najboljem, a za više informacija svratite na službene web stranice.