Elden Ring dobio "Easy Mode" i "Prepare To Die (Hard Mode)"

Prema dostignućima na Steamu, čak 70 posto igrača je porazilo prvog glavnog bossa u trenutno aktualnom Elden Ringu, a oni kojima je i dalje pretežak, mogu isprobati novi mod koji će im olakšati život

Damir Radešić utorak, 15. ožujka 2022. u 20:09

Elden Ring je trenutni hit kojeg smo i sami detaljno isprobali, te u početku gubili živce zbog težine, no vremenom je sve sjelo na svoje mjesto. Jedna od prvih prepreka koja čeka nadobudne avanturiste je Margit the Fell Omen, boss u Stormveil Castleu, kojeg je prema statistikama na Steamu uspješno savladalo 70,4 posto igrača što je nesumnjivo zavidan rezultat, dok je igru završilo njih tek 17,2 posto.

Kako bi frustriranim igračima olakšao život, igrač pod nadimkom "odashikonbu" je kreirao posebnu modifikaciju pod imenom "Easy Mode", kojeg će oni koji su u nekom djelu zapeli, pa čak i odustali, svakako pozdraviti aplauzom.

Kako mu i ime govori, "Easy Mode" će olakšati napredak, točnije, prepolovit će štetu koji neprijatelji zadaju, dok je igračima ista povećana za četvrtinu. Dodajmo tome i deseterostruko više runa koje ubrzavaju razvoj što bi trebalo biti sasvim dovoljno za uživanje u igranju. Moramo spomenuti kako ovo nije prva modifikacija koja smanjuje težinu, te da određeni igrači smatraju njenu primjenu varanjem zbog čega su neki odlučili kreirati vlastite modove koji Elden Ring dodatno otežavaju.

Tipičan primjer je "Prepare To Die (Hard Mode)" čije ime govori dovoljno, dok u podrobnijem opisu stoji kako isti četverostruko povećava štetu, obranu i otpornosti protivnika, dok im je i samo ponašanje izmijenjeno. Neprijatelji vas tako mogu čuti i vidjeti s veće udaljenosti, dok je nama omiljeni način prikradanja s leđa otežan na način da u blizini protivnika imate djelić sekunde za egzekuciju prije no što se isti okrene i mlatne vas toljagom.

Prije no šte posjetite navedene poveznice i upustite se u modificiranje, obavezno pročitajte upute obzirom da su neke predradnje poput offline načina igranja nužne.