Elden Ring i dalje najprodavaniji, za vrat mu puše Steam Deck (21.3. - 27.3.)

Nova ljestvica najprodavanijih na Steamu dokazuje kako Elden Ring i dalje nema konkurenta među novim igrama, dok Steam Deck i dalje visoko kotira iako ga se čeka mjesecima

Damir Radešić ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u 12:35

Nema dana da ne naletimo na barem jednu vijest glede Elden Ringa, novog Souls naslova koji je oduševio igrače i kritiku. Iako objavljen krajem veljače, prema prodajnim statistikama na Steamu i dalje je tražen kao vruće kifle, te je još jedan tjedan zabilježio odličan uspjeh i zasjeo na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih.

Iza njega slijedi Steam Deck, mobilna platforma na kojoj je moguće igrati naslove iz Steamovih kolekcija, doduše ne baš apsolutno sve, no lista se rapidno popunjava. Mali problem predstavlja trenutna nestašica dijelova, te osobno poznajemo par igrača koji su ga naručili netom kad su predbilježbe otvorene i trebali su ga dobiti u prvom valu.

Prije mjesec dana im je termin umjesto prvotno zakazanog za proljeće prebačen za početak jeseni što nije predaleko, ali opet, svi znamo koliko djeca žele igračke odmah.

Od noviteta, zapažene rezultate bilježi Ghostwire: Tokyo, akcija iz prvog lica u kojoj moramo otkriti što stoji iza nestanka svih stanovnika Tokija koje su zamijenila nadnaravna i nimalo bezopasna bića. Steamova ljestvica najprodavanijih nas je podsjetila i na skorašnji izlazak LEGO Star Wars: The Skywalker Sage koju očekujemo idući tjedan.