Epic Games Store dijeli Kerbal Space Program i Shadow Tactics - Aiko's Choice

Epic Games Store se vratio u rutinu s podjelom besplatnih naslova, pa u narednih tjedan dana u kolekcije možete uvrstiti Kerbal Space Program i Shadow Tactics - Aiko's Choice

Damir Radešić petak, 6. siječnja 2023. u 14:41

Jednodnevna blagdanska ponuda besplatnih igara završila je prošli četvrtak kada su se stvari na Epic Games Storeu vratile u normalu. Nakon Dishonoreda: Definitive Edition i Eximiusa: Seize the Frontline koji su bili besplatno dostupni do jučer, red je došao na novi dvojac kojeg mogu ugrabiti svi s aktivnim korisničkim računom.

Riječ je o odličnom Kerbal Space Programu i Shadow Tactics - Aiko's Choice koje će idućeg četvrtka zamijeniti First Class Trouble, igra koja na neki način posuđuje ideju popularnog Among Usa i njome ćemo se više pozabaviti za tjedan dana, a trenutno nije poznato hoće li joj se pridružiti još koja besplatna igra ili ćemo se morati zadovoljiti samo s njom.

Kako god bilo, Kerbal Space Program svakako preporučamo isprobati obzirom da je riječ o iznimno cijenjenom zabavnom simulatoru u kojem zabava leži u lansiranju raketa i promatranju njihovog ponašanja prije no što se na ovaj ili onaj način skrše. Iako objavljen prije gotovo osam godina, ovaj indie naslov je konstantnim nadogradnjama prerastao u pionira svemirskog inženjeringa za mase i obzirom da temelji počivaju na stvarnim fizikalnim i letačkim modelima koji su sastavni dio stvarnih svemirskih programa, za potpuno razumijevanje je potrebno i poprilično učenja.

Ipak, sve je to napravljeno na zabavan način i eksperimentiranje nema granica, zbog čega Kerbal Space Program uživa veliku reputaciju među igračima, a spomenut ćemo i kako za nešto više od mjesec dana stiže i njegov nastavak, Kerbal Space Program 2, za početak u program early accessa koji će vrlo vjerojatno potrajati neko vrijeme.

Druga igra koja se privremeno dijeli je Shadow Tactics - Aiko's Choice, strateški naslov koji crpi inspiraciju iz legendarnih Commandosa. Riječ je o samostalnoj ekspanziji za Shadow Tactics: Blades of the Shogun koji vam neće trebati za igranje, a vodi nas u Japan gdje nas čekaju nove avanture provjerenih boraca koji se oslanjaju na prikradanje i pomno planiranje akcija.

Tijekom igranja sami biramo na koji način ćemo pristupiti infiltraciji u utvrde i neprijateljske gradove, uz mnogo distrakcije u vidu zamki i otrova ili pak ako to situacija dozvoljava, nitko od protivnika neće ni znati da smo im bili u blizini ukoliko sve izvedemo kako treba. U svakom slučaju, više no odlična ponuda Epic Games Storea.