Globalna verzija Steama navodno blokirana u Kini

'Šuška se' da je globalna verzija Steama blokirana u Kini zahvaljujući DNS napadu, no sudeći prema prijašnjim odlukama kineske vlade, tu mogućnost ne treba uzeti zdravo za gotovo

Matej Markovinović nedjelja, 26. prosinca 2021. u 06:00

Mnogobrojni su igrači u Kini prijavili da im je globalna verzija Steama u potpunosti nedostupna, dok kineska inačica platforme sa svega 103 videoigre funkcionira sasvim normalno, izvijestio je TheGamer.

Iako još nije u potpunosti službeno potvrđeno da je kineska vlada odlučila blokirati globalnu verziju Steama, poznati je podatkovni rudar Ricky Owens objavio na Twitteru snimke zaslona koji upravo to dokazuju.

Prema pisanju The Vergea, Comparitechov alat za provjeru dostupnosti internetskih stranica također pokazuje da je „store.steampowered.com“ blokiran u Kini, no valja istaknuti da je „store.steamchina.com“ za sada dostupan.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Podsjećamo da je Kina još u veljači dobila svoju službenu verziju Steama koja isključivo sadržava videoigre odobrene od strane kineskih regulatora. Međutim, manjak naslova nije jedini nedostatak kineskog klijenta, pa igrači ne mogu pristupiti ni brojnim značajkama poput odjeljka za prikaz aktivnosti, forumima za raspravu, Steam Workshopu i mnogim drugima.Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi