Graditeljski SF Ixion napokon dobio mogućnost izbora težine

Iako je Ixion jedan od boljih graditeljsko menadžerskih naslova koje smo zaigrali u posljednje vrijeme, zamjerili smo mu težinu koju novom nadogradnjom napokon možemo ugađati

Damir Radešić utorak, 9. svibnja 2023. u 14:05

U posljednjim tjednima prošle godine dobili smo prigodu zaigrati Ixion, SF graditeljsko-menadžersku strategiju koja je pokazivala veliki potencijal i uistinu nam se svidjela. Doduše, ne u potpunosti zbog nekoliko velikih zamjerki koje smo i naveli u opisu iz siječnja, a među najvećima je iznimno okrutna igrivost koja nije praštala pogreške i nekako nas je prečesto prisiljavala na učitavanja davno snimljenih pozicija kada nismo ni bili svjesni da smo na putu uništenja koje će neupitno stići tek za nekoliko sati, ali je neizbježno.

Dakako, to bi se izbjeglo mogućnošću mijenjana težine, a očito su i autori čuli vapaj igrača koji su tako nešto tražili, pa nova nadogradnja ovog naslova donosi upravo taj izbor. Ekipa Bulwark Studiosa je priredila tri predefinirana stupnja težine od kojih je onaj pod nazivom "Journey" namijenjen igračima koji žele uživati u priči, te nisu pretjerano vješti u ovakvim igrama. "Default" je, kako mu i ime govori, neka osnova i pruža iskustvo kakvo su autori inicijalno željeli priuštiti igračima, dok će "Challenge" zaigrati oni koji traže najveće izazove.

Uz njih, nadogradnja donosi i četvrti izbor koji pruža priliku podešavanja raznih parametara koji se mogu mijenjati i tijekom same igre, te će igrači na taj način prilagođavati igrivost prema ciljanom iskustvu kojeg žele doživjeti u Ixionu. Uz ovu hvalevrijednu nadogradnju, zakrpa koja je već aktivna donosi i nekoliko nužnih ispravaka uočenih bugova, a detalje o svemu potražite na stranicama igre na Steamu.