I Red Dead Redemption 2 potpao pod utjecaj PUBG-a - imat će Battle Royale mod

Take-Two je odlučio da bi bilo dobro da i oni zagrizu dio veoma unosnog kolača, pa će prema glasinama i nova vestern akcijska igra imati ovaj mod

Mateja Šop subota, 10. veljače 2018. u 07:00

Nakon što je prošlog tjedna Rockstar objavio nekoliko novih slika i novi datum izlaska za Red Dead Redemption 2, igrači su dobili barem neke nove informacije, no nisu saznali ništa konkretnije o tome što će nova akcijska igra s otvorenim svijetom smještena na Divljem zapadu imati.

Za taj dio se uvijek nekako potrude ljudi koji dođu do informacija koje možda ne bi trebali imati, pa sad znamo nešto više i o kampanji za jednog igrača, kao i multiplayer modovima. Treba imati na umu da ništa od ovog nije službeno potvrđeno ni od Rockstara ni izdavača Take-Two, no obično se ispostavi da su glasine točne.

Kad se igrači budu bavili pričom mogu očekivati potpunu slobodu kod istraživanja tog virtualnog svijeta, a područja koja se spominju uključuju Ridgewood i Armadillo. Gradovi će biti prepuni NPC-jeva, od prijevoznih sredstava moći će se koristiti vlakovi koji će imati posebne likove i dijaloge, a osim toga se spominju i kočije. Od sporednih aktivnosti moći ćete igrati poker, demonstrirati svoje vještine jahanja i moći ćete pecati, a uz to će se glavni junak baviti sakupljanjem biljaka i drugih trava kako bi ih kombinirao u korisne napitke.

Razvoj priče će ovisiti o tome što ste radili i s kojim ste likovima dolazili u doticaj, po čemu će se mijenjati dijalozi, kao i ciljevi koje ćete u misijama morati izvršavati. Pogled iz prvog lica kojeg je Rockstar ubacio u GTA V također će biti implementiran, a bit će ga moguće koristiti u single i multiplayer modovima.

Uz druga dva multiplayer moda, RDR 2 će imati i Battle Royale

Budući da je Battle Royale mod trenutno veliki hit, Rockstar i Take-Two nisu mogli preskočiti taj multiplayer dodatak. Osim što će Red Dead Redemption 2 imati sličan multiplayer kao GTA V (možete istraživati cijeli svijet s drugim igračima), razvojni je tim pripremio tri moda - Revive and Survive, Money Grab i Battle Royale.

Portal koji je odlučio objaviti te informacije kaže kako su dobili opise za prva dva moda, no da ne znaju točno kako će Battle Royale biti implementiran u svijet Red Dead Redemptiona. Za kraj se spominje aplikacija za mobilne uređaje koja će izaći istovremeno s igrom, a od nje se mogu očekivati "društveni elementi" i poker.

Trenutno ni razvojni tim ni izdavač nisu potvrdili ništa od ovih informacija, no portal tvrdi da je informacije dobio već u kolovozu prošle godine. Red Dead Redemption 2 izlazi 26. listopada za PlayStation 4 i Xbox One, a na službenim stranicama se trenutno nalaze dva trailera i nekoliko slika.