Kalypso Media je za Gamescom najavio predstavljanje Dungeonsa 4 i Railway Empirea 2

Izdavačka kuća Kalypso Media na ovogodišnji gamescom, koji službeno započinje sutra, dovodi Dungeons 4 i Railway Empire 2 koji će biti dovršeni u neko doba iduće godine

Damir Radešić utorak, 23. kolovoza 2022. u 11:30

Gamescom je najveći sajam interaktivne zabave, sudeći po broju posjetitelja i izlagača, a među inima je za ovogodišnje izdanje koje službeno započinje sura i traje do nedjelje 28. kolovoza, svoje mjesto rezervirala izdavačka kuća Kalypso Media.

Iako je riječ o omanjem izdavaču, u svojoj ponudi imaju nekolicinu uspješnica među kojima su serijali Dungeons i Railway Empire, a upravo će njihove nastavke, Dungeons 4 i Railway Empire 2, premijerno prikazati na spomenutom događaju, dok se izlazak očekuje u neko doba iduće godine.

Dungeons 4 je direktni nasljednik trećeg poglavlja, dok čitav serijal počiva na temeljima koje je davno udario odlični Dungeon Keeper. Posljednje izdanje Dungeonsa zaigrali smo prije četiri godine, a četvrti nastavak nam ponovo predstavlja Thalyu koja će vođena našom rukom i odlukama morati napraviti "udobnu" tamnicu za svoje podanike, te ih nakon treninga poslati u pohod na vanjski svijet koji je godinama živio bez brige i pameti.

Osim osvajanja površinskih kraljevina, morat ćemo paziti da nam tamnica uvijek bude dobro osigurana i nakrcana zamkama i braniteljima, obzirom da nezgodni patuljci udruženi s vilenjacima i ljudima vole rovariti podzemljem privučeni mirisom bogatog plijena.

Kao i prethodnik, Railway Empire 2 nas vodi na sam početak širenja željeznice, u rane godine 19. stoljeća gdje započinjemo kao mala tvrtka. Na raspolaganju će nam biti masivne mape SAD-a i kontinentalne Europe s većim fokusom na specifične regije, a cilj nam je izgraditi veliku željezničku tvrtku povezivanjem gradova i industrije uz nadmetanje s konkurencijom koja nikad ne spava.

Uz šest unikatnih likova koje možemo odabrati kao virtualne avatare, svaki sa svojim manama i vrlinama, očekuje nas pet uzbudljivih kampanja, odnosno 14 scenarija, kao i "Free Play" način igranja bez određenog cilja koji se u igrama ovog tipa često pokazao i kao najzabavniji. A kada nam dosadi pogled s visina i mozganje o sljedećim investicijama i trasama tračnica, uvijek možemo uskočiti u neku od kompozicija i uživati u putovanju iznimno detaljnim krajolicima.