Larian Studios najavio Baldur's Gate III

Nakon par dana kriptičnih objava na njihovim stranicama ovaj razvojni tim je za vrijeme Googleove prezentacije vezane uz servis Stadia potvrdio novi nastavak u kultnom RPG serijalu

Mateja Šop petak, 7. lipnja 2019. u 06:00

Prije par dana je Larian Studios, razvojni tim poznat igračima po igri Divinity Original Sin i njenom nastavku, na novim stranicama stavio sliku s rimskom brojkom tri. Mnogi su tada pomislili da se radi o Divinity: Original Sin 3, ali su istražitelji na internetu brzo iskopali detalje i došli do zaključka da se spremaju najaviti Baldur's Gate III, treći nastavak u kultnom RPG serijalu koji na PC-u miruje od 2001. godine.

Potvrda je stigla danas za vrijeme prezentacije koju je održao Google, svoj prvi Stadia Connect, u kojoj su podijelili detalje o tom streaming servisu koji će postati dostupan u 14 država u studenome ove godine. To je bila prva igra koju je Google odlučio pokazati, ali zasad nije poznato mnogo detalja.

Iako će grad Baldur's Gate biti prisutan u igri, igrači ga neće moći u cijelosti istražiti, već će se pozabaviti novom pričom koja se odvija u trenutnom razdoblju Forgotten Realmsa. Opaki mind flayers će biti glavni protivnici koji su uspjeli pronaći način za putovanje između svjetova i krenuli s invazijom (koja u traileru ne izgleda nimalo lijepo). Kao i u prve dvije igre, upravljat ćete grupom junaka koja će se sastojati od raznolikih ličnosti s različitim motivacijama, a borba će koristiti Real Time With Pause sustav. Ipak, Larian želi ubaciti nešto svoje, pa su tako uz moto "Gather Your Party" odlučili da nova Baldur's Gate igra ima kooperativni mod i multiplayer, tako da će zainteresirani igrači moći igrati s prijateljima.

Nažalost, o datumu izlaska, ni približnom, nema nikakvih informacija, nego je osnivač Lariana Swen Vincke rekao da će igra izaći "kada bude gotova". To znači da osim CGI trailera nismo dobili ni nikakve konkretne slike, a prema onome što je gospodin Vincke rekao u nekoliko intervjua, to se još neko vrijeme neće dogoditi. Ispod teksta možete pogledati najavni trailer, a ako želite biti u toku sa svim novostima, posjetite službene stranice i ostavite svoju email adresu ili pratite njihov Twitter ili Facebook profile.