Najprodavaniji naslovi na Steamu (16.08. - 22.08.)

Ulazak u drugu polovinu kolovoza je ujedno označio i blagi start navale ovogodišnjih očekivanijih naslova, a jedan od njih je i Humankind koji je odmah zasjeo na prvo mjesto prodaje na Steamu

Damir Radešić ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. u 14:39

Jedna od igara koju svako malo volimo odigrati je svakako Civilization, potezna strategija koja je poslužila kao uzor mnogim naslovima, pa tako i svježem Humankindu. Istog potpisuje ekipa Amplitude Studiosa koji su svoje znanje pokazali sa serijalom Endless, no u svoje viđenje vođenja odabrane nacije su utkali dovoljno svježih elemenata kako o Humankindu ne bi govorili kao pukom klonu. Primjerice, prilikom prelaska u novo povijesno razdoblje za što treba ispuniti neke preduvjete, nudi nam se prilika izbora neke druge nacije čime dolazi do miješanja kultura i što je važnije, dodatnih bonusa ili penala na karakteristike prethodnika. Obzirom da i sami nismo odoljeli Humankindu, više detalja o svemu nekom drugom prilikom.

Prošlotjedni "pobjednik" Naraka: Bladepoint, mješavina MMO-a i battle royalea, je završio odmah iza vodećeg, što je dakako, odličan rezultat za ovaj naslov primarno namijenjen azijskom tržištu, a od ostalih noviteta na ljestvici, drago nam je vidjeti indie avanturu Twelve Minutes. U istoj preuzimamo ulogu čovjeka koji je zapeo u vremenskoj petlji od samo dvanaest minuta nakon kojih se čitav početni scenarij ponavlja i na nama je da ga oštrim okom i dovitljivošću izvučemo iz komplicirane situacije.