Nakon nekoliko odgoda i dugog razvoja dostupan je Shenmue 3

Yu Suzuki i njegov tim su gotovo dva desetljeća nakon izlaska drugog nastavka u zanimljivom serijalu dovršili treću igru koja je od danas dostupna svima koji su zainteresirani

Mateja Šop utorak, 19. studenog 2019. u 14:45

Za vrijeme Sonyjeve prezentacije na sajmu E3 2015. godine se na pozornici pojavio Yu Suzuki, tvorac serijala Shenmue, koji je tada najavio da će konačno dovršiti trilogiju, te da mu zainteresirani igrači mogu pomoći da ostvari svoju viziju doprinošenjem Kickstarter kampanji. Do njenog završetka su Suzuki i njegov tim YS Net prikupili nešto više od 6,3 milijuna američkih dolara za razvoj igre, a prvi plan bio je završiti s radom do prosinca 2017. godine.

Osim što se to nije dogodilo, tim je nekoliko puta nakon objave novih datuma odgađao izlazak, zato što reakcije igrača na video prikaze i izgled igre, blago rečeno, nisu bile najbolje. Iako je to bio sasvim dovoljan problem, Shenmue III je prošao kroz još nekoliko kontroverzi - kao što je najava ekskluzivnosti za Epic Games Store, te nedavno problematična odluka izdavača Deep Silver da recenzenti svoje dojmove mogu objaviti tek dva dana nakon što igra izađe, što su ipak korigirali na sam dan izlaska.

Zbog toga u vrijeme pisanja još uvijek nema objavljenih recenzija, ali su neki igrači na Metacriticu već napisali svoje dojmove jer je igra od jutros svima dostupna. Treći nastavak i dalje prati japanskog tinejdžera Ryo Hazukija koji će istraživati ruralnu Kinu kako bi pronašao osobu koja je ubila njegovog oca. Igra spaja akciju, avanturu, borilačke vještine i neke RPG elemente, uz dovršavanje priče koje je započela prije 20 godina.

Shenmue III možete nabaviti za PC ekskluzivno putem Epic Games Storea i PlayStation 4, dok će na ostale računalne platforme stići za godinu dana. Oni koji nisu imali prilike zaigrati originale mogu to napraviti kupovinom reizdanja koja su pripremili SEGA i D3T, pa ako se želite upoznati sa svijetom, likovima i pričom možete kupiti Shenmue I & II za PC, Xbox One i PS4. Ako vam treba više informacija o igri, posjetite službene stranice, a što članovi tima i tvorac imaju za reći sad kada je igra konačno izašla možete pogledati u nastavku.