Nakon skoro dva desetljeća predstavljen novi nastavak serijala Commandos

Tri godine nakon što su priopćili da je u izradi, Kalypso Media je službeno predstavio Commandos: Origins uz povratak omiljenih likova i zarazne igrivosti

Damir Radešić petak, 6. listopada 2023. u 15:02

Starijim igračima je još uvijek u sjećanju planiranje i dugotrajno prikradanje skupine probranih specijalaca u igri Commandos: Behind Enemy Lines koju smo igrali krajem prošlog stoljeća. Na trenutke mazohistički teška igra imala je još tri izometrična nastavka, te ne baš uspješno prebacivanje u pogled iz prvog lica u Commandosu: Strike Force iz 2006. godine koji je ujedno bio i posljednji. Iako je Kalypso Media nakon nabavke licence prije tri godine najavio novo poglavlje, tek je jučer bio spreman službeno ga najaviti pod imenom Commandos: Origins.

Prema planu, isti stiže iduće godine, a u promotivnom videu smo odmah prepoznali stare junake kojima smo svojevremeno satima puzali do zacrtanih pozicija i bez greške morali obaviti planirani redoslijed akcija. Na raspolaganju će nam biti šest likova, Jack O’Hara “Green Beret”, Thomas “Sapper” Hancock, Francis T. “Sniper” Woolridge, Samuel “Driver” Brooklyn, James “Marine” Blackwood i Rene “Spy” Duchamp, od kojih svaki dolazi s unikatnim sposobnostima koje valja iskoristiti u pravom trenutku.

Kao i prethodnici Commandos: Origins je smješten u Drugi svjetski rat u kojem ćemo kroz niz saboterskih misija dati svoj doprinos ratnim naporima Saveznika, a iste će nas odvesti na nekoliko lokacija, od Arktika i pustinja Afrike, do zapadnih i istočnih bojišta Europe.