Nightdive Studios najavio System Shock 2 Enhanced Edition

Razvojni tim poznat po poboljšavanju i prilagođavanju klasika za moderne sustave najavio je još jedan takav projekt

Mateja Šop ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. u 12:30

Iako smo 2013. godine dobili novu verziju kultnog znanstveno-fantastičnog FPS RPG-a koja je bila zamišljena da radi na modernim računalima i oko čijeg je razvoja pomogao razvojni tim Nightdive Studios, jutros rano su objavili kako pripremaju novu verziju System Shocka 2. Trenutno već rade na kompletnom remakeu originalnog System Shocka (koji je imao svoje poteškoće), pa je zanimljivo da su se bacili na izradu uljepšane verzije nastavka prije nego što remake izađe.

Oni koji su gledali prijenos uživo na Twitch.tvu mogli su čuti članove razvojnog tima kako pričaju o svim dijelovima te igre, da bi pri kraju spomenuli Enhanced Edition. Službena najava stigla je nedugo nakon toga putem društvenih mreža:

Budući da sajam gamescom započinje za točno tjedan dana, vjerujemo da će nam tim tada reći koje će dijelove igre unaprijediti, kako će to sve izgledati i dati nam barem okvirni datum izlaska. Ipak, do tada se moramo strpjeti, jer nisu bili spremni ništa drugo reći.

Ako prvi put čujete za igru, radi se o klasiku koji je osvojio brojne nagrade, kao i naklonost velikog broja igrača. System Shock 2 je zahvaljujući svojem inovativnom gameplayju inspirirao i velik broj drugih hitova kao što su BioShock, Deus Ex i po najnovijem Prey (verzija Arkane Studiosa iz 2017. godine). Osim toga, igra je bila poznata po jezivoj atmosferi i zanimljivoj priči, a umjetna inteligencija Shodan, s kojom će se radi ove najave možda upoznati i mlađi igrači, bila je tu da vam zagorčava život u pokušaju bježanja sa svemirskog broda Von Braun na kojem su se krile svakakve gadarije. Čim Nightdive objavi više informacija, prenijet ćemo vam, a do tada možete posjetiti njihove službene stranice i vidjeti čime se bave.