Prašina oko Metro Exodusa se ne sliježe, u priču se uključio Deep Silver

Netom nakon prijetnji developera iz 4A Gamesa stiže objava kako je odluka o izlasku Metro Exodusa na Epic Storeu stigla od strane Deep Silvera, te da je budućnost novih nastavaka za PC (gotovo) sigurna

Damir Radešić srijeda, 6. veljače 2019. u 13:25

Prije dva dana pisali smo kako je Scynet, zaposlenik razvojnog tima 4A Games zaprijetio kako će u slučaju bojkota Metro Exodusa za PC idući nastavci serijala možda biti objavljeni samo za konzole. Prisjetimo se, krajem siječnja je objavljeno kako Metro Exodus neće biti dostupan putem Steama, već isključivo na Epic Storeu što je izazvalo pravu buru među zajednicom okupljenom na Valveovom servisu. Uz negativne kritike koje su rušile prosječnu ocjenu prijašnjih nastavaka, mnogi su pozivali na potpuno ignoriranje Metro Exodusa, pa čak i igranje piratiziranog izdanja što je dovelo do ranije spomenutog ispada koji je rezultirao novom objavom na službenom kanalu igre na Twitteru.

Objava započinje riječima kako su nedavnu odluku o preseljenju na Epic Store donijeli Koch Media, odnosno njihova podružnica Deep Silver koja se bavi izdavaštvom, te da nedavni komentari člana 4A Gamesa ne odražavaju stav developera niti izdavača prema budućnosti franšize. Ipak, imaju razumijevanja za Scyneta kojeg nazivaju "strastvenim individualcem" obzirom da je sav njegov dosadašnji rad i trud preko noći zanemaren i čitava se priča pretvorila na prepucavanje oko poslovne odluke na koju nije imao utjecaja. Priopćenje završava osvrtom na prijetnje glede PC verzije narednih izdanja gdje se opet spominje partnerstvo s Epicom koje je posljedica investiranja u budućnost serijala, te da će upravo ta platforma biti uvijek u samom središtu njihovih budućih planova. Iako se zbog mjesta priopćenja u početku smatralo da objava dolazi od strane 4A Gamesa, Deep Silver je potvrdio kako je njihova.

Kakav će biti rasplet čitave zavrzlame, teško je prognozirati, no dok čekamo, prikratimo vrijeme novim promotivnim videom Artyom's Nightmare koji prikazuje neka okruženja i protivnike koje ćemo susretati tijekom našeg putovanja.