Procurile informacije o navodnim novim izdanjima koja stižu na Epic Games Store

Stranice EpicDB su kratko živjele, no na njima su se dale iskopati informacije o nadolazećim naslovima koji stižu na Epic Games Store, kao što su The Last of Us Part 2 i Final Fantasy 16

Damir Radešić četvrtak, 13. lipnja 2024. u 17:17

Uhodane stranice SteamDB su naše često odredište, poglavito kada nas zanimaju jasno predočene statistike o broju igrača u pojedinim igrama i trenutnim trendovima. Jučer su pak nakratko otvorene stranice EpicDB, koje su imale sličan zadataka, samo vezan uz Epic Games Store s kojeg je povučena čitava baza igara, no zajedno s igrama koje već postoje, među njima su se našle i one koje će tek biti objavljene.

Koliko je poznato, bilo je dovoljno pretražiti spisak izdanja određenih izdavača i igre koje tek dolaze bi, iako često pod kodnim nazivima, bile izlistane zajedno s onima koje su već u prodaji. Primjerice, punim imenom su spomenuti novi Turok i The Last of Us Part 2, dok se iza nadimka Momo očito krije Final Fantasy 9 Remake zbog činjenice da su uz njega vezani dodaci za Thief's Knives Tetra i Master Starter Pack kao dodaci za igrače koji se predbilježe prije izlaska.

Dakako, takve informacije nisu trebale dospjeti u javnosti i Epic Games je promptno reagirao i EpicDB je ugašen uz kratko priopćenje kako su "nadogradnjom onemogućili vanjske alate u pronalaženju neobjavljenih proizvoda u katalogu Epic Games Storea", no šteta je napravljena.

Navodno je tvorac EpicDB-a izvjesni ximton, kako se predstavlja na Discordu, a ako je riječ o istoj osobi, spomenuti je prije par godina bio jedan od značajnijih "dataminera" koji je često objavljivao povjerljive informacije o Fortniteu, a koje su se kasnije pokazale istinitima i svakako zna pronaći put do škakljivih detalja kroz labirint Epicovih datoteka.