Resident Evil Village (ipak) dobiva DLC, Resident Evil Re:Verse idući mjesec

Capcom je tijekom svoje prezentacije na E3 2021 potpuno nenajavljeno obznanio kako će u narednim mjesecima objaviti DLC za horor hit Resident Evil Village

Damir Radešić utorak, 15. lipnja 2021. u 12:10

Iako ranije nije bilo ni slova o mogućem dodatku za Resident Evil Village, izgleda da je glas javnosti bio preglasan za čelnike Capcoma koji su u konačnici popustili. Naime, tijekom svoje prezentacije na sajmu E3, obznanili su kako u narednim mjesecima možemo očekivati dodatne sadržaje u vidu DLC-a, no nažalost, nikakvi konkretni detalji o njima nisu otkriveni.

Ovakav razvoj je s jedne strane bio i očekivan, obzirom da je Resident Evil Village nakon izlaska u svibnju za PS4, PS5, Stadiu, Xbox One, Xbox Series S/X i PC postao jedna od potencijalnih igara godine, te oduševio kritiku i igrače. Dapače, na Steamu je odmah oborio sve ranije rekorde prethodnih izdanja, pa najava kako zbog gomile zahtjeva Capcom kreće s izradom DLC-a, o kojem će više riječi biti u narednim tjednima, nije toliko neočekivana.

Kad ga već spominjemo, recimo i kako se Resident Evil Re:Verse, besplatni dodatak za sve vlasnike Resident Evil Villagea ubrzano dovršava, te je tijekom prezentacije objavljeno da ga možemo očekivati tijekom srpnja. Prisjetimo se, riječ je o multiplayer načinu igranja s podrškom do šest igrača u kojem ćemo moći zaigrati neke popularne likove ove franšize poput Chrisa i Claire Redfield, Leona Kennedya i Ade Wong, te se okušati protiv ostalih u petominutnim deathmatch okršajima.

Za razliku od Villagea u kojem smo akciju pratili iz prvog lica, Re: Verse donosi pogled preko ramena, a svaki lik dolazi sa svojim setom specijalnosti i oružja, dok se u slučaju pogibije pretvaraju u Bio-oružje, točnije glavne negativce serijala, koji mogu preokrenuti tijek partija. Zanimljivo, besplatno i - jedva čekamo!