Samostalno objavljivanje igara stiže na Epic Games Store

Nakon pokretanja zatvorene bete svojih samoizdavačkih alata koja je predstavljena u kolovozu 2021. godine napokon će ti alati biti široko dostupni svima koji žele objaviti svoje igre

Tomislav Stanković petak, 10. ožujka 2023. u 09:18
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Alatima za samostalno objavljivanje igara puno bi se više njih moglo pojaviti u trgovini Epic Games Store jer kako navode iz Epic Gamesa "ovi alati omogućuju programerima i izdavačima učinkovito izdavanje igara, izravno održavanje prisutnosti u trgovini i dosezanje rastuće publike od preko 68 milijuna aktivnih korisnika mjesečno."

Posebno bi privlačno mogao djelovati i njihov model dijeljenja prihoda pri čemu uzimaju samo 12 posto provizije od prodaje i 0 posto ako se in-app kupovina obavlja korištenjem vlastitog sustava plaćanja.

Za razliku od Epic Gamesa, Valve na Steamu uzima 30 posto provizije na prodaju i na in-app kupovinu, prenosi The Verge. Što se naknade za objavu igara tiče ona po igri iznosi 100 dolara.

Za korištenje Epic Developer Portala potrebno je zadovoljiti nekoliko pravila.

Uz standardne zabrane kao što su kršenje autorskih prava, ilegalni sadržaj i zlonamjerni softver ako objavljena igra uključuje multiplayer, morat će podržavati crossplay za sve PC trgovine.

Epic također zadržava pravo odbiti igre za koje smatra da ne zadovoljavaju njihove kriterije kvalitete i funkcionalnosti.