Simulator gerilskog ratovanja Freeman: Guerrilla Warfare izlazi iz early accessa

Nakon gotovo dvadeset mjeseci provedenih u programu ranog pristupa, ekipa KK Game Studia u petak pušta u prodaju finalno izdanje Freemana: Guerrilla Warfare

Damir Radešić četvrtak, 3. listopada 2019. u 06:00

Početkom 2017. je na Steamu u program early accessa uletio Freeman: Guerrilla Warfare, prema riječima developera, igra koja kombinira elemente FPS-a, strategija i RPG-a s malo mogućnosti i jednostavnom grafikom. Obzirom na pozitivan odziv igrača koji su je opisivali kao mješavinu Mount and Bladea, Arme i Jagged Alliancea, autori su je počeli nadopunjavati sa sve više kompleksnih sustava, pričom i mehanikama igrivosti zbog čega trenutno nalikuje pravom simulatoru gerilskog ratovanja. Koliko je igra napredovala će, prema obećanju, svi zainteresirani moći provjeriti ovog petka, 4. listopada kada će u prodaju krenuti finalno izdanje Freemana: Guerrilla Warfare odabirom Test Version Builda koji predstavlja upravo to inicijalno izdanje i usporediti ga s postojećim stanjem.

Kako god bilo, Freeman: Guerrilla Warfare nas vodi u kaotični svijet razdijeljen među frakcijama koje konstantno ratuju, odmetnicima i lokalnim moćnicima čija je jedina ambicija vladavina nad svima. U takvom okruženju, krećemo kao vođa frakcije, u početku s minimalnom opremom i resursima, te nam je cilj vremenom napredovati, regrutirati vojnike, obučiti ih i opremiti, te krenuti u borbu protiv odmetnika i konkurencije. Inovativni sustav igre preklapa FPS sa strategijom u stvarnom vremenu, što u prijevodu znači da je iz ptičje perspektive moguće planirati taktike i upravljati našom vojskom, te se ubaciti u ulogu vojnika i iz prvog lica okušati se u konkretnom puškaranju.

Autori navode da su borbene mehanike realistično kreirane i ubijanje stotinjak protivnika samo s pištoljem nije moguće, dok umjetna inteligencija koristi napredne algoritme koji neprijateljima omogućavaju razne taktike. Samo pažljivim planiranjem unaprijed, pravilnim odabirom opreme i suradnjom među vodovima u borbama možemo ostvariti pobjedu, a uz nasumične startne pozicije i nelinearnu igrivost, svako novo igranje predstavlja i novi izazov, kao i slobodne ruke u odlukama kako ćemo kroz igru napredovati. Dodatne detalje o  Freemanu: Guerrilla Warfare potražite ovdje.