Skull and Bones ponovo odgođen, novi datum je 9. ožujak 2023

Obzirom da je izlazak bio pred vratima, a o Skull and Bones smo dobivali informacije na kapaljku, malo tko je sumnjao da Ubisoft ponovo neće odgoditi čitavu priču što se i obistinilo

Damir Radešić četvrtak, 29. rujna 2022. u 20:36

Nesretna priča Skull and Bones u režiji Ubisofta nikako da dobije svoj sretni završetak i pronađe put do igrača. Prema novom službenom priopćenju, umjesto u studenom ove godine, izlazak je odgođen na 9. ožujak iduće, što je ne znamo ni sami koja odgoda po redu, jednostavno ih je bilo previše.

Doduše, takav razvoj situacije smo i očekivali obzirom da je informacija o ovoj piratskoj akcijskoj avanturi bilo premalo gledamo li datum, pa se činilo izglednim da će Ubisoft povući ovakav potez. Kao i obično, kao razlozi odgode navode se uklanjanje tehničkih nedostataka i želja za "najboljim mogućim iskustvom", za što im treba dodatno vrijeme. U istoj objavi se navodi kako su iznimno sretni obznaniti da će Skull and Bones uskoro krenuti put otvorene bete, te će ga moći zaigrati svi zainteresirani.

Kratko ćemo se prisjetiti kako se o projektu počelo govoriti 2013., nakon izlaska Assassin's Creeda IV: Black Flag, u kojem su igrači iskusili pomorske bitke koje su bile jedan od najviše hvaljenih elemenata igrivosti. Nažalost, nitko u Ubisoftu nije imao jasnu viziju na što bi Skull and Bones trebao nalikovati, pa se prvo navodilo kako je riječ o ekspanzije za spomenuti Black Flag, pa zatim o MMO-u, pa igri koja neće imati veze s proslavljenim serijalom, da bi na kraju sve napravljeno bilo odbačeno zbog zastarjele tehnologije i programeri su morali krenuti iznova.

Tome valja pridodati i da je dizajn mijenjan u nekoliko navrata, te se priča selila s Kariba u fantazijski svijet Hyperborea, da bi u konačnici završili u Indijskom oceanu gdje ćemo (valjda) 9. ožujka potražiti bogatstvo i slavu s našom družinom razdraganih pljačkaša.