Stardew Valley multiplayer za PC samo što nije spreman

Eric "ConcernedApe" Barone je putem svojeg Twittera objavio datum izlaska za dugo iščekivani multiplayer mod za popularnu simulaciju

Mateja Šop subota, 21. srpnja 2018. u 07:00

Posljednjeg dana u travnju započelo je otvoreno beta testiranje za multiplayer u Stardew Valleyju. Otkad je ovaj indie hit izašao igrači su mislili kako bi bila dobra ideja da miran farmerski život mogu voditi s prijateljima, pa je ConcernedApe, čovjek zaslužan za igru, počeo ozbiljno raditi na tome. Trebalo mu je gotovo godina dana, da uz pomoć izdavača Chucklefish, implementira ovaj mod, a prema objavi na Twitteru izgleda kako će on biti spreman nakon tri mjeseca testiranja.

Ako niste htjeli sudjelovati u beti, konačnu verziju multiplayera ćete s još tri prijatelja moći zaigrati 1. kolovoza. Zasad će taj mod biti dostupan samo na PC-u, dok su konzolaški portovi u izradi. Barone nije još odredio datume izlaska, a rekao je da će ih objaviti čim bude znao više detalja.

Također je spomenuo kako se konačna verzija neće drastično razlikovati od bete, već će samo riješiti neke bugove koji su mučili igrače. Osim samog multiplayera, ova će besplatna nadogradnja ubaciti nove misije, događaje s NPC-ovima u selu, kao i veoma važne šešire za konje. Cijeli popis promjena možete proučiti ovdje.

Stardew Valley je izašao 26. veljače 2016. godine za PC i odmah je postao hit. PC igrači su dugo htjeli nešto slično Harvest Moonu, a ovako su upravo to i dobili. Nakon odličnih prodajnih rezultata tvorac se bacio na izradu portova za Xbox One i PlayStation 4 koji su stigli krajem te godine, pa je nakon toga početkom listopada prošle godine stigla Switch verzija, da bi prije dva mjeseca igru mogli zaigrati i vlasnici PS Vite.

Nakon izlaska je igra dobila i nekoliko drugih besplatnih nadogradnji, a kao i sve prijašnje, i ova vezana uz multiplayer će stići na sve platforme. Ispod teksta možete vidjeti kako ovaj mod izgleda u akciji, a ako vam treba više detalja o samoj igri pronaći ćete ih na službenim stranicama.